ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου:Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Κεδίκογλου:Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ έθεσε προ των ευθυνών τους και τις πρυτανικές αρχές.

«Είναι ευθύνη των πρυτάνεων από εδώ και πέρα, και δεν μπορώ να μην καυτηριάσω τον κ. Πελεγρίνη, ο οποίος μπορεί να έχει ταλέντο στο σανίδι ως ηθοποιός, αλλά για πρύτανης δεν κάνει ο άνθρωπος. Και τι έγινε, λέει, να χαθεί ένα εξάμηνο μπροστά στα πανεπιστήμια; Μα, μιλάς έτσι όταν τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν στις σχολές πληρώνουν ήδη ενοίκια και έχουν έρθει με ιδρώτα και αίμα από τις οικογένειές τους;», διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν θα τεθούν σε αργία, καθώς, όπως είπε, «όταν έρχεται το κράτος και σου λέει ότι πρέπει να απογραφείς και εσύ στασιάζεις στην ουσία αντί να πεις ότι δεν συμφωνείς και δεν απογράφεσαι και η πλειοψηφία των συναδέλφων σου συμφωνεί, πρέπει να υποστείς κάποιες συνέπειες».

«Είναι ψηφισμένος νόμος. Οι άνθρωποι αυτοί θα πάνε σε αυτοδίκαιη αργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το να κάθονται και να πληρώνονται, δεν μας λέει τίποτα. Θα προχωρήσουμε παρακάτω», τόνισε.

«Βεβαίως υπάρχει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε μέσο προκειμένου να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.