ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα αντι-Τόμσεν στην κυβέρνηση

Κίνημα αντι-Τόμσεν στην κυβέρνηση

Ενοχλημένοι υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με τη συμπεριφορά του

Έξω φρενών είναι πολλά κυβερνητικά στελέχη με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο επικεφαλής της τριμερούς αντιπροσωπείας των δανειστών, ο Δανός κ. Πωλ Τόμσεν.

Το προκλητικό σχόλιο που έκανε προς τους τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών εξοργίζοντας τον υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα ήταν χαρακτηριστικό. Όπως γράψαμε, ο εκπρόσωπος των δανειστών είχε το θράσος να πει την Πέμπτη: «μη λέτε εκεί έξω (στους δημοσιογράφους) ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».

Κορυφαίος υπουργός σχολίαζε το μεσημέρι της Κυριακής ότι «ο κ. Τόμσεν έχει απασφαλίσει» αφού το τελευταίο διάστημα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να απαξιώσει το έργο υπουργών που πέρασαν από σημαντικούς θεσμικούς θώκους της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η συμπεριφορά του προς δύο άλλους υπουργούς, τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Βρούτση, αλλά και οι αναφορές του σε πρώην υπουργούς όπως ήταν ο κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Προσπαθούν να τον μαζέψουν από το ΔΝΤ

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι μάλιστα δέχονται παράπονα ώστε να λάβει υπηρεσιακό και επίσημο χαρακτήρα η ενόχληση της ελληνικής πλευράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρυ Ράις έκανε δηλώσεις επί του θέματος λέγοντας: «Ας μην κάνουμε σπέκουλα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Η αποστολή την παρούσα περίοδο αξιολογεί τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό 2014. Θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο»...

Προσπαθούν να τον μαζέψουν από το ΔΝΤ, αλλά όπως λένε όσοι συνεργάζονται μαζί του δεν παίρνουν όρκο πως θα επιτευχθεί ο στόχος ειδικά τώρα που «ο κ. Τόμσεν "τα έχει πάρει" με τους Έλληνες».

Κάτω απ' αυτό το φορτισμένο κλίμα προετοιμάζεται η συνάντηση της Τρίτης με το οικονομικό επιτελείο και έως τότε η κυβέρνηση θα ζητήσει πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Ίσως πλησιάζει η ώρα που θα στερηθεί τις βόλτες στην Αθήνα (σ.σ. όχι μόνο τις μέρες αλλά και τις νύχτες) ο κ. Τόμσεν και τα «φθηνά» πούρα που παίρνει από γνωστό μαγαζί του κέντρου...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB