ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτο αδιέξοδο με την τρόικα!

Απόλυτο αδιέξοδο με την τρόικα!

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών δοκιμάζουν τις αντοχές τους!

Σε κόντρα για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη υπομονή βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα, με φόντο τη διάσταση απόψεων για το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους, αλλά και τις εσωτερικές διαμάχες Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Έκδηλος είναι ο εκνευρισμένος της ελληνικής κυβέρνησης λόγω των καθυστερήσεων της τρόικα και της συνεχούς αναβολής συναντήσεων και λήψης τελικών αποφάσεων. Η τριμερής επιτροπή δείχνει να μην βιάζεται να κλείσει αυτή την αξιολόγηση, καθώς η Ε.Ε.:

Αφ’ ενός θέλει να σχηματιστεί πρώτα κυβέρνηση στη Γερμανία και

Αφ’ ετέρου το ΔΝΤ σκληραίνει τη στάση του έναντι στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμα για κανένα από τα εκκρεμή «καυτά» ζητήματα αυτής της διαπραγμάτευσης, η οποία θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ.

Δεύτερο στοιχείο από τις έως τώρα συνομιλίες είναι ότι η τρόικα δεν έχει δείξει σημάδια ότι είναι διατεθειμένη να κλείσει το οποιοδήποτε ανοιχτό θέμα σύντομα. Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, κάτι το οποίο έγινε και χθες, παρά τη διπλή συνάντηση που υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών (μία το μεσημέρι κι άλλη μια το απόγευμα).

Αμυντικές βιομηχανίες και Δημόσιοι υπάλληλοι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τριμερής επιτροπή θέλει να έχει στα χέρια της κάποιες αποφάσεις της κυβέρνησης και μετά να συνεχίσει, όπως για παράδειγμα το θέμα των Αμυντικών βιομηχανιών.

Από εκεί αναμένεται να βρεθεί και ένα σημαντικό μέρος των απολύσεων από τον δημόσιο τομέα, γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβλήθηκε η αρχική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό είναι το παρασκήνιο που γράψαμε χθες για το τηλεφώνημα του κ. Ματίας Μορς προς τον υπουργό.

Κυβέρνηση και τρόικα εξακολουθούν να εμφανίζουν διάσταση απόψεων στο θέμα του δημοσιονομικού κενού. Ο κ. Γ. Στουρνάρας αναφέρει ότι δεν ξεπερνά τα 500 - 700 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών ανεβάζουν το ποσό στα 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Πυρετός στο Αιγαίο με το πλοίο «φάντασμα»

Σοκ: Ξύρισαν τον «ζωηρό» Αρχιμανδρίτη