ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «Νέα» κατηγορούν τον Τσίπρα για… αποστασία

Τα «Νέα» κατηγορούν τον Τσίπρα για… αποστασία

-Λάδι στη φωτιά της πολικής αντιπαράθεσης βάζει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα».

-Για «βρώμικο πόλεμο» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Στα ύψη ανεβαίνει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι… υποσχέσεις Τσίπρα ότι όσοι καταψηφίσουν τα μέτρα θα συμπαραταχθούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άναψαν φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον Ευ. Βενιζέλο να "σηκώνει το γάντι" και να απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας εναντίον του δριμύτατη επίθεση.

Απαντώντας στο «κάλεσμα αποστασίας» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πράσινους βουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως «αλαζόνα του μικροπολιτικού του νεοπλουτισμού».

Λάδι στη φωτιά της πολικής αντιπαράθεσης έβαλε και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για «βρώμικη Ιστορία η οποία επαναλαμβάνεται πίσω από την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα» προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο: « Η (βρώμικη) ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα ως φάρσα - Ο Τσίπρας κήρυξε …προσκλητήριο αποστασίας !».

18491913

«Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία» προσάπτει με δήλωσή του στα «Νέα» ο κ. Βενιζέλος στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το «προσκλητήριο».

«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του πόσο βρώμικο πόλεμο θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν και μετά τις εκλογές» τονίζει με δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο των Νέων.

«Ο πόλεμος των Νέων δεν μας φοβίζει, δείχνει τον πανικό της διαπλοκής, λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιούν στο φουλ όλα τα σενάρια για την αναζήτηση εφεδρειών αυτής της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο «Κόκκινο».

Παράλληλα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε στα «Τα Νέα», με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, περί… προσκλητηρίου σε αποστασία από τον Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Μιλούν για δήθεν «αποστασία, αυτοί στήριξαν το 1965 τους «τσιριμώκους».

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε μετά τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζετε τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δήλωσε:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Ντροπή κ. Τσίπρα – Απροκάλυπτη και αγοραία πρόκληση

Αγωνία Βενιζέλου για το ενδεχόμενο νέων ρηγμάτων στο ΠΑΣΟΚ

Σκουρλέτης: Οι βουλευτές έχουν ελευθερία συνείδησης

Χατζηδάκης: Ακραία δημαγωγία από τον Τσίπρα

Παπαδημούλης: Δεν μας φοβίζει ο πόλεμος των «Νέων»