ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχουμε πολύ δρόμο με την τρόικα»

«Έχουμε πολύ δρόμο με την τρόικα»

Συνεχείς αναμένεται να είναι οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, έως τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη και την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστική η δήλωση κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Εργασίας- μετά τη σημερινή, άνω των πέντε ωρών, συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών- ότι «έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη».

Το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από το δημοσιονομικό κενό για το 2014 (που η κυβέρνηση το προσδιορίζει στο 1,3 δισ. ευρώ) και σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «τα 700 εκατ. ευρώ είναι προσεγγίσιμα» ως προς το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής. Παράλληλα, ο εν λόγω παράγοντας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «μισθοί και συντάξεις δεν θίγονται».

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών άρχισε στις 9 το πρωί, με παρόντες από ελληνικής πλευράς, τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στις 15.30, οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Εβδομάδα «φωτιά» για την κυβέρνηση