ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση!

Στουρνάρας: Για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση!

Δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πάντως πως η κυβέρνηση βαδίζει με τη λογική να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

«Δύσκολο μεν, αλλά νομίζω ότι μπορούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας πως λόγω της αλλαγής του φόρου ακινήτων υπάρχει μια επιβάρυνση στο δημοσιονομικό κενό. «Προσπαθούμε να το καλύψουμε» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας, πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δήλωσε όμως ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, όμως, όπως είπε, «για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η Τρόικα υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό στα 1,7-1,8 δισ. Ευρώ, με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι το κενό δεν ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ. Αναφερόμενος, δε, στις συζητήσεις το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος παράγοντας έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη συζήτηση» των τελευταίων μηνών, προσθέτοντας ότι «το απόγευμα φάνηκε να αυξάνεται η αποδοχή των εκπροσώπων της Τρόικας για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας». Σύμφωνα με παράγοντες, τέλος, που μετέχουν στη διαπραγμάτευση, η Τρόικα δεν επέμεινε τελικά στο θέμα της μείωσης των συντάξεων για τους ενστόλους.

Διαβάστε επίσης:

Τρόικα: Ενστάσεις για τον φόρο ακινήτων-Πίεση για πλειστηριασμούς

Σε εξέλιξη έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα

Νέα εμπλοκή με την Τρόικα στον Φόρο Ακινήτων

Καμία συμφωνία με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς

Χωρίς αποτέλεσμα και η δεύτερη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Εβδομάδα «φωτιά» για την κυβέρνηση

«Έχουμε πολύ δρόμο με την τρόικα»

ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση να αποκρούσει τις μειώσεις μισθών

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στο Μνημόνιο δεν μπορεί να έχει Happy end