ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Η λίστα του Σίντλερ δεν έχει τέλος

Κουντουρά: Η λίστα του Σίντλερ δεν έχει τέλος

Την αντίθεση της για τις απολύσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών εκφράζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά

«Ξεκίνησαν με τους καθηγητές ΕΠΑΛ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, τώρα απολύουν φτωχές καθαρίστριες και η λίστα του Σίντλερ δεν έχει τέλος. Είμαστε απέναντι στις απολύσεις και στην εν ψυχρώ εκτέλεση χιλιάδων υπαλλήλων και των οικογενειών τους που θα πεινάσουν. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους ανέργους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της κ. Κουντουρά και συνεχίζει:

«Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε «διαθεσιμότητα», δηλαδή απολύει, 500 καθαρίστριες με σύμβαση αορίστου χρόνου, με την πρόφαση ότι τάχα εξοικονομεί πόρους, την ίδια ώρα που αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο. Μιλάμε για φτωχές γυναίκες με άνεργους συζύγους, άνεργα παιδιά, κάποιες από αυτές χήρες ή πολύτεκνες, που μένουν στο δρόμο».

Όπως τονίζει ακόμα η Ε. Κουντουρά, «η κυβέρνηση προχωράει αδίστακτα στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων προς την Τρόϊκα για μαζικές απολύσεις υπαλλήλων παρ’ όλο που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και του Π.Δ. 164/2004. Ξεκίνησαν με τους καθηγητές των ΕΠΑΛ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, προχωρούν στις καθαρίστριες και η «λίστα του Σιντλέρ» δεν έχει τέλος».

Κλείνοντας, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει «είμαστε απέναντι στις απολύσεις και στην εν ψυχρώ εκτέλεση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων αθροιστικά, μαζί με τις οικογένειες και τα σπίτια τους που θα πεινάσουν. Η ελληνική Κοινωνία δεν αντέχει άλλους ανέργους».