ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα

-Συναγερμός στο Μαξίμου για τις αντιδράσεις «γαλάζιων» και «πράσινων» βουλευτών.

-Δριμύτατη κριτική για την οικονομική πολιτική από τα υπόλοιπα κόμματα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014.

Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκαν οι πλειστηριασμοί και ο φόρος ακίνητης περιουσίας, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να συγκεντρώνει τα πυρά των βουλευτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει η όποια συζήτηση για ενδεχόμενη άρση των πλειστηριασμών και να δοθεί παράταση 6- δ12 μηνών, όχι- όπως είπε- ως μετάθεση του προβλήματος, αλλά για την μελέτη του θέματος και την εξεύρεση λύσης.

«Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν είναι νοητή, ενώ πρέπει να δούμε και το ζήτημα της φορολογίας», είπε ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, και καρφώνοντας τον Γ. Στουρνάρα τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουμε υπερφορολόγηση.

«Τυχόν νέα μέτρα θα σήμαιναν δήμευση και αυτό ούτε ανέχεται, ούτε αντέχεται», σχολίασε ο Τ. Νεράντζης της ΝΔ, ενώ ο Γ. Ντόλιος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει με βάση μια λογική προσέγγιση την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο αλλά και για να μην μπορούν να περάσουν σε ξένα funds τα κόκκινα δάνεια.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να επανεξετάσει τον φόρο ακινήτων. «Ο λαϊκισμός δεν θα περάσει κι εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε χαρακτηριστικά αλλά για τον φόρο ακινήτων είπε ότι βασίζεται σε μια πλασματική πραγματικότητα, σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες..

«Εισπράττουμε την σιωπηλή οργή της μεσαίας τάξης, και αυτή να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» είπε.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοφία Σακοράφα είπε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί πριν από το τέλος του χρόνου να φέρει στη Βουλή, όπως έχει παραγγείλει η τρόικα, μέτρα που θα ακυρώνουν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Κατήγγειλε επίσης ότι ο προϋπολογισμός εξυπηρετεί τους πατρόνες της κυβέρνησης, τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές.

Αλλά και ο Δημήτρης Στρατούλης κατήγγειλε ότι όλα τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν ήταν για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς, προς όφελος των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και βιομηχάνων, για να διασφαλιστούν οι πολυεθνικές με εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας. Ο κ. Στρατούλης προέβλεψε νέα μείωση στις κύριες συντάξεις και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η διαγραφή του χρέους για την επιβίωση του λαού και της χώρας.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης από τη Χρυσή Αυγή ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να καταγγείλει πρωινή «εισβολή» της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια τριών κατηγορουμένων, που έχουν κληθεί σε απολογία το Σάββατο και είναι νόμιμοι βουλευτές, και έκανε λόγο για αγριότητα που δεν συμβαίνει ούτε στο χειρότερο αφρικανικό κράτος.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου υπογράμμισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί είναι γεμάτος γκρίζες ζώνες. «Έχουμε να κάνουμε με ένα διαχειριστικό και καθόλου αναπτυξιακό προϋπολογισμό», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Η Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι σήμερα ο κόσμος σύρεται στα δικαστήρια γιατί η κυβέρνηση τους τα πήρε όλα. Χαρακτήρισε κατάπτυστο τον προϋπολογισμό και είπε ότι «η κυβέρνηση ρίχνει στους φούρνους της Μέρκελ άπορους και συνταξιούχους».

Διαβάστε επίσης:

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Ντόλιος: Θετική η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Πρ. Παυλόπουλος: Μη ανεκτή η απελευθέρωση πλειστηριασμών

Τζάκρη: Στηρίξτε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Στρατούλης: Δολοφονικό όπλο ο προϋπολογισμός