ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας ακόμα κομματικός διορισμός από τον κ. Γεωργιάδη

Ένας ακόμα κομματικός διορισμός από τον κ. Γεωργιάδη

Νέος διοικητής του νοσοκομείου Άργους, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.

Με κομματικούς διορισμούς στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων επιχειρεί να υλοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, όταν εν μέσω κινητοποιήσεων των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόριζε τους νέους διοικητές των νοσοκομείων με κριτήρια «γαλάζιου κομματικού στρατού».

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πτοήθηκε και συνέχισε τους κομματικούς διορισμούς παρά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού περί αξιοκρατίας.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται το νοσοκομείο Άργους και ο νέος του διοικητής, ο μόλις 30 ετών Λάμπρος Δημητρογιάννης. Ο κ. Δημητρογιάννης είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατείχε κεντρικές θέσεις στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν ήταν φοιτητής, και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και το κλειδί για την ανέλιξη της καριέρας του. Αφού υπηρέτησε στο πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου. Προηγουμένως ο κ. Σαλμάς είχε "εκπαραθυρώσει" τον τότε διοικητή.

Παρά την αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η καριέρα του κ. Δημητρογιάννη εξελίσσεται απρόσκοπτα. Ο κ. Γεωργιάδης, ίσως ακούγοντας κάποια θετική εισήγηση του κ. Σαλμά, διόρισε τον κ. Δημητρογιάννη διοικητή του νοσοκομείου Άργους.

Ο κ. Γεωργιάδης, που παρουσιάζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής του μνημονίου και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο εμφανίζεται πολέμιος των παλιών παθογενειών της δημόσιας διοίκησης, προκαλεί για μία ακόμα φορά το κοινό αίσθημα με το νέο κομματικό διορισμό. Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν παραδοθεί σε κομματικούς διοικητές, πολλοί από αυτούς με «περγαμηνές» της ΟΝΝΕΔ, για να εφαρμόσουν την πολιτική του υπουργείου Υγείας, με τους καταβαραθρωμένους προϋπολογισμούς, που μέσα σε ένα εξάμηνο –κατά τις εκτιμήσεις- θα μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα για την περίθαλψη των ασθενών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαλμάς, ο 29χρονος διοικητής και οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Ο Άδωνις «στελεχώνει» με μοντέλα το υπουργείο Υγείας!

Γκάφα Γεωργιάδη: Έκανε τον υπουργό Υγείας της Αγγλίας... γυναίκα!