ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφυλακιστέος και ο Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέος και ο Στάθης Μπούκουρας

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού θα πάρει και ο Στάθης Μπούκουρας, μετά από απόφαση των ειδικών εφετών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και η απολογία Μπούκουρα ήταν μαραθώνια, αφού ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Την απόφαση για την προφυλάκιση του βνουλευτή της Χρυσής Αυγής έλαβαν μετά από σύσκεψη που είχαν οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

kas

Είχαν προηγηθεί χθες, Σάββατο, οι απολογίες των δύο άλλων βουλευτών του κόμματος, του Γιώργου Γερμενή και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, οι οποίοι κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι και αναμένεται να πάρουν αύριο το δρόμο για τον Κορυδαλλό, καθώς όπως είναι γνωστό το Σαββατοκύριακο δεν γίνονται μεταγωγές κρατουμένων.

Αλ. Κούγιας: Σκληρή η απόφαση για την προφυλάκιση Μπούκουρα

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Μπούκουρα, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε σκληρή την κρίση και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η δημοκρατία. Όταν καταρρέει η δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα".

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλους ανθρώπους "μέλη της Χρυσής Αυγής" αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

"Σέβομαι την απόφαση --τόνισε ο κ. Κούγιας-- αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια".

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε "ατυχή" τη διαδικασία και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ο εντολέας του στο δικαστήριο θα απαλλαγεί.

Ένταση και το πρωί έξω από τα δικαστήρια

Πάντως, ένταση επικράτησε και το πρωί της Κυριακής έξω από το Εφετείο, όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ηλία Κασιδιάρη να καταδικάσει με δήλωσή του τα όσα αποτρόπαια έγιναν χθες με τους οπαδούς της Χ.Α να πετούν μπουκάλια με νερό κατά των τηλεοπτικών συνεργείων μόλις έμαθαν την απόφαση των ανακριτών.

Εκείνος αν και δέχτηκε να κάνει δήλωση που να καταδικάζει τις πράξεις των οπαδών, δεν έκανε καμία αναφορά, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κατεβάσουν τα μικρόφωνα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Προφυλακιστέος ο Στάθης Μπούκουρας

Ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ένταση έξω από το Εφετείο μεταξύ Κασιδιάρη και δημοσιογράφων(pics&vid)

Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος - Σήμερα η απολογία Μπούκουρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο

Αύριο η απολογία Μπούκουρα – Συσκέπτονται οι ανακρίτριες