ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κ.κ. Ι. Κλάπα και Μ. Δημητρόπουλου.

Μετά από διάσκεψη περίπου τριών ωρών των δύο ανακριτριών και του εισαγγελέα, οι δύο βουλευτές της ΧΑ κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές του Κορυδαλλού εντός των επόμενων ωρών. Πάντως, το σημερινό βράδυ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να το περάσουν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η απολογία του τρίτου κατηγορούμενου βουλευτή, του Στάθη Μπούκουρα θα γίνει το πρωί της Κυριακής (10:00), λόγω κόπωσης των ανακριτριών. (10:00)

Ένταση έξω από το Εφετείο - Οπαδοί της ΧΑ επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους και εκτόξευσαν μπουκάλια

Πάντως, τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, επικράτησε ένταση έξω από το Εφετείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος δικαστικών, αλλά και δημοσιογράφων, ενώ πέταξαν και μπουκάλια με νερό προς το μέρος τους.

Το περιστατικό συνέβη στα σκαλοπάτια, έξω από το Εφετείο, όπου κατάφερε και προσέγγισε η ομάδα των υποστηρικτών της ΧΑ, έχοντας σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που είχε σχηματιστεί από το πρωί επί της Λουκάρεως.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν παρενέβησαν, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με τη συνδρομή των ψυχραιμότερων από τους παρισταμένους.

Και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Αύριο η απολογία Μπούκουρα – Συσκέπτονται οι ανακρίτριες

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Κασιδιάρης: Η ΧΑ διώκεται, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ελεύθερα