ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Προέκυψε αυξημένη ευθύνη των δύο βουλευτών σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές ενέργειες, σύμφωνα με τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση – Απολογείται ο Μπούκουρας

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση και νέων αδικημάτων, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης των ανακριτριών, που τους έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δύο βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Ένα άλλο στοιχείο που βάρυνε στην κρίση των δικαστών φαίνεται να είναι ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονται, από δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην ανάκριση διαβιβάστηκαν και νέα στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή, από τις κατασχέσεις που έγιναν σε σπίτια στελεχών του κόμματος, ενώ αξιολογήθηκαν και μαρτυρίες θυμάτων που έπεσαν θύματα επιθέσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο προσωρινά κρατούμενος, πλέον, βουλευτής Γιώργος Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».

Αντίστοιχα, για τον βουλευτή Ηλιόπουλο φαίνεται να αξιολογήθηκαν στοιχεία όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστές αποτίμησαν ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

kasidia

Και νέα ένταση το πρωί έξω από το Εφετείο

Στο μεταξύ, το κατώφλι των ανακριτριών πέρασε σήμερα ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται επίσης για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο Στάθης Μπούκουρας.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ηλία Κασιδιάρη να καταδικάσει με δήλωσή του τα όσα αποτρόπαια έγιναν χθες με τους οπαδούς της Χ.Α να πετούν μπουκάλια με νερό κατά των τηλεοπτικών συνεργείων μόλις έμαθαν την απόφαση των ανακριτών.

Εκείνος αν και δέχτηκε να κάνει δήλωση που να καταδικάζει τις πράξεις των οπαδών, δεν έκανε καμία αναφορά, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κατεβάσουν τα μικρόφωνα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση έξω από το Εφετείο μεταξύ Κασιδιάρη και δημοσιογράφων(pics&vid)

Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος - Σήμερα η απολογία Μπούκουρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο

Αύριο η απολογία Μπούκουρα – Συσκέπτονται οι ανακρίτριες