ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κόντρα Παπανδρέου-Σαμαρά

Σφοδρή κόντρα Παπανδρέου-Σαμαρά
Στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή...

«H αγορά στενάζει. Γεμίσαμε ανέργους…Έχουμε ύφεση και πληθωρισμό ταυτόχρονα και ετοιμάζετε νέα περιοριστικά μέτρα. Πού το πάτε;» διερωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ακραία πολιτική και ασυντόνιστη κυβέρνηση στο πλαίσιο της "Ώρας του Πρωθυπουργού" στη Βουλή.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από καιρό αποφασίσατε να ασκήσετε το δικαίωμά σας για επίκαιρη ερώτηση... Πράγματι αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε από τη ΝΔ. Οι αυξήσεις κατά 90% οφείλονται στους φόρους που αναγκαστήκαμε να επιβάλλουμε για να μαζέψουμε το χάλι που αφήσατε...» η απάντηση Παπανδρέου που διαπίστωσε μείωση το 2010 στο καλάθι της νοικοκυράς κατά 0,4% και σημαντικές μειώσεις σε 2.500 προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Παπανδρέου: Ταυτίζεστε με τον Καραμανλή

«Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις. Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Είμαστε ακόμη στην αρχή...» είπε ο πρωθυπουργός και τοποθετώντας το τέλος της ύφεσης στο 2011, εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον να ξεφύγει από το παρελθόν και από την υπεράσπιση του κυρίου Καραμανλή με τον οποίο, όπως του είπε, ταυτίζεται.

Σαμαράς: Είπαμε να τιμήσετε την πρωταπριλιά αλλά όχι και έτσι…

«Είπαμε κύριε Παπανδρέου να την τιμήσετε την πρωταπριλιά αλλά όχι και έτσι. Μιλήσατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό...» η ανταπάντηση Σαμαρά, που διαπίστωσε εκ νέου ότι ο κόσμος διαλύεται και η αγορά παραπαίει. Πρότεινε μάλιστα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις και την τώνωση της οικοδομής.

«Χθες είπατε κύριε Παπανδρέου ότι η Ανάπτυξη αρχίζει. Πέστε μας κύριε Παπανδρέου, να πάρει η ευχή να πάρει, μια πρόβλεψη που να έχετε πέσει μέσα;» σχολίασε, ανεβάζοντας τους τόνους ο αρχηγός της ΝΔ

«Ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα. Ξεχνάτε ότι τις ανάσες για τον επιχειρηματία είχατε πεντέμισι χρόνια να τις δώσετε…Δεν είμαστε εδώ για να κλαίμε τη μοίρα μας» η απάντηση του πρωθυπουργού που θύμισε ότι η πρώτη δουλειά επιτροπής ανταγωνισμού επί ΝΔ ήταν η εμπλοκή με τους κουμπάρους.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η φορολογία στο μισό. «Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Θέλουμε ένα Πολιτικό Κοινωνικό Συμβόλαιο, με κοινωνικούς εταίρους, ώστε να μειωθεί η φορολογία ακόμα και στο μισό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Η δύσκολη “Ώρα του Πρωθυπουργού”