ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης:Θα συμβάλουμε για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο νησί

Μεϊμαράκης:Θα συμβάλουμε για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο νησί

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφτηκε σήμερα την Κεφαλονιά.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποβιβαζόμενος στο νησί από αεροσκάφος C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι επισκέπτεται το νησί προκειμένου να εκφράσει την συμπαράσταση όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Κεφαλονιάς. Ο κ. Μεϊμαράκης, μετέβη άμεσα στο Δημαρχείο όπου μετείχε σε σύσκεψη των τοπικών αρχών και αρμόδιων φορέων του νησιού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί. Ο Περιφερειάρχης Ιώνιων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου και ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, μεταξύ άλλων, του μετέφεραν αίτημα να ανασταλεί το χαράτσι της ΔΕΗ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά από το χαράτσι του 2014. Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους εκ μέρους του λαού της Κεφαλονιάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας όπου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα). Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία μου εδώ έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγων που μπορεί να επιλύσει επιτόπου συγκεκριμένα ζητήματα. Ωστόσο, η επίσκεψη μου στέλνει το μήνυμα ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το σύνολο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των πολιτικών Κομμάτων, βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη ώρα. Ενημερώθηκα πλήρως από τον Περιφερειάρχη κ.Σπύρου και τον Δήμαρχο κ. Παρίση, κατά τη σύσκεψη που είχαμε με τους επικεφαλείς των κρατικών φορέων. Θεωρώ ότι δεν είναι της παρούσης να επισημάνουμε την συνέπεια της παρουσίας και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πράγματι όλα τα στελέχη της κρατικής μηχανής κινήθηκαν με αυτοθυσία και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

683meimarakis

Θα ήθελα να επισημάνω την άγρυπνη και συνεχή παρουσία του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη και των συνεργατών τους και ταυτόχρονα την ψυχραιμία την οποία επέδειξαν οι κάτοικοι του νησιού. Ιδιαίτερα δε μετά τον δεύτερο σεισμό ο οποίος δημιούργησε μείζονα ζητήματα και μας έβγαλε από το πρόγραμμα που είχε χαραχθεί μετά από τον πρώτο σεισμό. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, μου ετέθη και από τον κ. Δήμαρχο και από τον κ. Περιφερειάρχη το ζήτημα της εξαίρεσης των κατοίκων της Κεφαλονιάς που επλήγησαν, από το χαράτσι για το 2014, αίτημα το οποίο θεωρώ λογικό.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για την τραγωδία που έπληξε την Κεφαλονιά, επικοινώνησα μαζί του και με εξουσιοδότησε να ανακοινώσω ότι μετά από συνεννόηση που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δε θα πληρώσουν το χαράτσι για το 2014. Μέσα στην ατυχία που έπληξε την Κεφαλονιά, οι κάτοικοι είχαν την τύχη να έχουν επικεφαλείς δυο ανθρώπους, τον Δήμαρχο κ. Παρίση ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση και την αγάπη του για την Κεφαλονιά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλε όπως ακριβώς και ο εκλεκτός περιφερειάρχης κ. Σπύρου. Με τη συνεχή παρουσία τους και την ακατάπαυστη επικοινωνία τους με Υπουργούς ακόμα και απευθείας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατάφεραν να δώσουν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τη πρώτη στιγμή. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως από πλευράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση της ηρεμίας που χρειάζεται το νησί».

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

Ο Α. Τσίπρας στην Κεφαλονια: «Δεν τελειώνουν οι δυσκολίες!»

Στην Κεφαλονιά Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης

Το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στην Κεφαλονιά