Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού για την κατάσταση στην Κεφαλονιά.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό μια αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων, αλλά και θα μιλήσουν για τον περαιτέρω συντονισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καταστροφή στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, παίρνουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μιλώντας στους υπουργούς ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία, επισημαίνοντας πως πρέπει να προστατευτούν πρώτα απ' όλα οι άνθρωποί της, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια, κάτι, που όπως είπε είναι ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση.

«Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι», είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά στη συνάντηση θα εξεταστούν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ στο τέλος της θα εκδοθεί και μια ανακοίνωση έτσι ώστε ο κόσμος να έχει γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά – Στο νησί και ο Τσίπρας

Video 1

Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για την κατάσταση στην Κεφαλονιά