ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει για την στήριξή του στους μικρομεσαίους

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει για την στήριξή του στους μικρομεσαίους

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη μικρομεσαία επιχείρηση και «ως κυβέρνηση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία η μνημονιακή πολιτική», έδωσαν σήμερα, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) τα μέλη εννεαμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος, όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Πρώτος στόχος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι η ανατροπή της σκληρής πολιτικής της λιτότητας και η ανάσχεση της ύφεσης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Γιάννα Γαϊτάνη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Τάσος Κουράκης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και ο αναπληρωτής συντονιστής, Μίλτος Οικονόμου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Στράτος Κερσανίδης, και τα μέλη της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Θόδωρος Κογιάννης. Στη διάρκεια της συνάντησης, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών υποστήριξαν ότι 3.500 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2013, ενώ την τελευταία τετραετία ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε σε λιγότερες από 100.000 έναντι 135.000 μέχρι πρότινος. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι 200.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα, αν δεν αποσυρθεί ο φορολογικός νόμος που αφορά τις ΜΜΕ.

92C3BA9AC67C425E438D98E11B7B5376

Όπως επισημαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μεταξύ άλλων τη σταδιακή μείωση -με στόχο την κατάργηση- της προκαταβολής φόρου και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο όριο εισοδήματος ίσο για όλους τους φορολογούμενους, κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού του εισοδήματος. Όσον αφορά τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση με την οποία προτείνει: να αποσυνδεθεί η πληρωμή εισφορών από τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας, να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και να αλλάξει το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών με στόχο ίση μεταχείριση με τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

250.000 «λουκέτα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την αρχή της κρίσης

Μικρομεσαίοι: Εξοντωτικά τα πρόστιμα του φορολογικού κώδικα