ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλπισμα αντεπίθεσης από τον Τσίπρα

Σάλπισμα αντεπίθεσης από τον Τσίπρα

Μηνύματα προς τους δανειστές αλλά και «συντροφικές» αιχμές για στελέχη του κόμματος

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου κήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους για δήμους και περιφέρειες.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας».

Σε μία εκδήλωση με παλμό, που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση εθνικών εκλογών, υπό τους ήχους «σκληρού ροκ» που έδωσαν το έναυσμα για τις ομιλίες που ακολούθησαν, και με βασικό σύνθημα «τρεις κάλπες, μία επιλογή, να νικήσουμε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιωμένος από τους βασικούς υποψηφίους του κόμματός του για το λεκανοπέδιο, έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές του Μαΐου.

«Θα συνεχιστεί η καταστροφή; (...) Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως «success story» στην Ευρώπη; Ή ο ελληνικός λαός θα πει «φτάνει πια, ως εδώ;» είπε, κάνοντας λόγο για μάχη που θα κρίνει το αύριο υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση που «τρομάζει» όπως είπε από τον κρίσιμο χαρακτήρα των ευρωεκλογών και για αυτό «επιστρατεύει ανοησίες, ανακατεύει σταυροδοσίες και μαγειρεύει ημερομηνίες», απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά και όσα είπε σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.

«Κλείνει ο φαύλος κύκλος σας κύριε πρωθυπουργέ! Θα φροντίσει ο ελληνικός λαός για αυτό. Και μαζί κλείνουν και οι φαύλοι κύκλοι που οδήγησαν την χώρα εδώ και εξακολουθούν να υπηρετούν την φαυλότητα», είπε, καταγγέλλοντας ακόμα και «φτιαχτές» δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τους αποτυχημένους ως επιτυχημένους.

Την ίδια ώρα, παρατηρώντας «άλλο ένα ιστορικό λάθος» σε «φίλιες δυνάμεις» που ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «απάντησε» με «επίθεση φιλίας» προς το ΚΚΕ.

«Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στον δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους», είπε, λίγο πριν καταλήξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο μία επιλογή. «Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε. Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»...

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η Ρένα Δούρου (υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων), αλλά και ο Θ. Δρίτσας (Δήμος Πειραιά).

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ακροπόλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειμμα πολιτικής στρατηγικής