ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα μέτρο για τους τελειόφοιτους της Κεφαλονιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα μέτρο για τους τελειόφοιτους της Κεφαλονιάς

Την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων για τους μαθητές της Κεφαλονιάς που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως έναν μήνα μετά τον σεισμό δεν έχει τηρήσει τις σχετικές της δεσμεύσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι 430 μαθητές της Γ' Λυκείου έχουν χάσει πολλές ώρες μαθημάτων, επιβιώνουν στη θέα των ερειπίων των σπιτιών τους και έχουν υποστεί ψυχική και πνευματική αναστάτωση, ως συνέπεια των σεισμών, με αποτέλεσμα «να καθίστανται σε δυσμενή θέση, έναντι των συνυποψηφίων τους ανά τη χώρα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση αυτή αφορά και τους μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε προαγωγικές εξετάσεις με τη διαδικασία της επιλογής θεμάτων πανελλαδικής εμβέλειας.

Για τους παραπάνω λόγους η κυβέρνηση καλείται «να προβεί άμεσα στη θέσπιση ειδικής και ικανής ποσόστωσης, σύμφωνα και με τις προτάσεις των αρμοδίων φορέων, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς και να απαλλάξει την Α' Λυκείου από την βάσανο της Τράπεζας θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι χρειάζεται να υπάρξει ειδική πρόνοια για μετεγγραφή εκείνων των φοιτητών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, «λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας του νησιού και των συνεπειών της κρίσης».