ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Ελιά» δεν καρποφόρησε

Η «Ελιά» δεν καρποφόρησε

Δεν τα βρήκαν ΠΑΣΟΚ και «58» - Υπόγειος πόλεμος για τις «καρέκλες»

Σε «ναυάγιο» κατέληξε τελικά η πολυσυζητημένη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την «κίνηση των 58».

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας κ. Γιάννης Βούλγαρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο την Τρίτη, του ανακοίνωσε την αποχώρηση των «58» από το εγχείρημα της «Ελιάς».

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της κίνησης των «58», στηρίζουν πολιτικά το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς αλλά όχι οργανωτικά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι «58» θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη για την κεντροαριστερά στις 8 και 9 Μαρτίου, αλλά δεν πρόκειται να έχουν υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με τους «58» και τις άλλες συνεργαζόμενες κινήσεις για τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών ενώ σύμφωνα με στελέχη των «58» το κλίμα βάρυνε από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την οποία επιτέθηκε προσωπικά στον στέλεχος της κίνησης, Γιάννη Βούλγαρη.

Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα στελεχών της Κίνησης, υπό τον Νίκο Μπίστη, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο εγχείρημα της «Ελιάς» και θα «κατεβάσουν» υποψηφίους στο κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα έχει την ονομασία «Ελιά και Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη».

Η βασική διαφωνία είναι οι πληροφορίες για συμμετοχή στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες εκλογές γνωστών ονομάτων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Άντζελα Γκερέκου ή ακόμη και το ενδεχόμενο συμμετοχής της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία θεωρήθηκε από τα στελέχη της κίνησης αιτία πολέμου.

Οι «58» είχαν διαμηνύσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι αν επιμείνει τόσο στα γνωστά ονόματα όσο και στην αναγραφή του σήματος του κόμματος δίπλα στο όνομα δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο προερχόμενο από τους «58» στο υπό κατάρτιση ευρωψηφοδέλτιο.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η δυσαρέσκεια των στελεχών της «Κίνησης των 58» για τις αποφάσεις Σαμαρά-Βενιζέλου για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι προφανές πως ο «εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά δεν έχει λήξει, ενώ υπάρχει μία υπόγεια μάχη για τις «καρέκλες» στην μεταΠΑΣΟΚ εποχή.

Το εγχείρημα της ελληνικής «Ελιάς» ή αλλιώς της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς που ξεκίνησε με την εναρκτήρια εκδήλωση στο Ακροπόλ, με εντυπωσιακή ομολογουμένως συμμετοχή του κόσμου, ναυαγεί πριν ακόμη δοκιμαστείς στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα «κληρώνει» για την «Ελιά»

Με «ευχαριστίες» αποχαιρέτησε τους «58» ο Βενιζέλος

Αποφάσεις για το κλείσιμο της πολιτικής συμφωνίας της «Ελιάς»

Προετοιμασίες για τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

Μαχαίρας για «58»:Το όλο εγχείρημα καταλήγει σε ΠΑΣΟΚ-συνεργαζόμενοι

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο