ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικό Υπ.Οικ.: Μόνο ηθική η ευθύνη μας για την Κατοχή στην Ελλάδα

Γερμανικό Υπ.Οικ.: Μόνο ηθική η ευθύνη μας για την Κατοχή στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακόμη το ποσό που θα διατεθεί για την λειτουργία του «Εργαστηρίου Νεολαίας» και για τον «Διάλογο για το Μέλλον» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Σέφερ.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν ισχύουν οι πληροφορίες που μιλούν για 40 εκατομμύρια ευρώ από τον γερμανικό προϋπολογισμό, ο κ. Σέφερ δήλωσε, ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει περί συγκεκριμένων ποσών. «Το ποσό αυτό μου είναι άγνωστο», δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε, ότι η γερμανική κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις σε επίπεδο επιτροπών.

germaniaelleima

Επανέλαβε επίσης, ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική και ιστορική της ευθύνη για όσα συνέβησαν στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ότι στο πλαίσιο αυτό, επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για την συνεργασία με την Ελλάδα σε προγράμματα με τα οποία θα διαμορφωθεί το κοινό μέλλον. «Βρίσκω λοιπόν την ιδέα ενός ελληνογερμανικού προγράμματος για νέους ιδανικά ενδεδειγμένη», πρόσθεσε ο κ. Σέφερ και αναφέρθηκε ακόμη στο ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί τη βάση για διάφορα προγράμματα.

Διαβάστε επίσης:

«Συγγνώμη» που μας έσφαξαν και μας έκλεψαν αλλά ...μέχρι εκεί