ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συγγνώμη» που μας έσφαξαν και μας έκλεψαν αλλά ...μέχρι εκεί

«Συγγνώμη» που μας έσφαξαν και μας έκλεψαν αλλά ...μέχρι εκεί

Ήρθε - έφαγε - ήπιε και γέλασε με τους... «ιθαγενείς» ο πρόεδρος της Γερμανίας ο οποίος δήλωσε πως τίθεται μόνο θέμα ηθικής τάξεως για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Τελικά το μόνο που προέκυψε από την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας είναι ότι καταξοδεύτηκε η ελληνική Πολιτεία να τον ταΐσει με περίπου 20.000 ευρώ που πληρώνει από την τσέπη του ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος, για να ακούσει ένα «συγγνώμη κιόλας», «που σας κατακλέψαμε, σας κατασφάξαμε και σας ισοπεδώσαμε την χώρα».

dionys4

Απλά αυτό που ξέχασαν οι πολιτικοί μας να του υπενθυμίσουν, αφού δειλά-δειλά άρχισαν να κάνουν λόγο για τις αποζημιώσεις του B' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πως ούτε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε ζητήσει αποζημιώσεις και σίγουρα ούτε από τον... Γ΄ Παγκόσμιο «Πόλεμο» που μας έχουν κηρύξει και πάλι οι Γερμανοί, μόνο που αυτή τη φορά αντί να καίνε τα χωριά, τα κατάσχουν μαζί με τα σπίτια και αντί να τα βομβαρδίζουν με stukas, τα ισοπεδώνουν με spreads...

Αφού λοιπόν ο Γιοακίμ Γκάουκ ενημερώθηκε πρώτα ότι επισκέπτεται ένα... χωριό ιθαγενών όπου τους κάνεις ότι θέλεις, σε κερνάνε και από πάνω και σε ανέχονται κιόλας, πήρε και ένα βαλιτσάκι με «καθρεφτάκια» και άρχιζε να το μοιράζει στους «ιθαγενείς» για να γελάσει με τις αντιδράσεις τους.

ga 1

Τα «καθρεφτάκια» στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα ευχολόγια και οι εκφράσεις συμπάθειας για την «φαντασία» που εξάντλησαν οι μακελάρηδες συμπατριώτες του σε τούτο το μέρος και η άφθονη συμπόνια, μεταξύ αφρίζοντος οίνου και γαρίδων, για τον φουκαρά τον Έλληνα και τα όσα τραβάει από τους εξίσου μακελάρηδες σύγχρονους συμπατριώτες του!

Ο κ. Γκάουκ μας «χτύπησε» φιλικά την πλάτη και μας κάλεσε κιόλας να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με τόλμη και χωρίς δισταγμούς για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση. Μάλιστα, επανέλαβε την σταθερή θέση της Γερμανίας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνη, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, απαντώντας έτσι στον Κάρολο Παπούλια, στην αντιφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού βέβαια γνώρισε το ελληνικό... «περίδρομο».

ga 2

«Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι το ενδιαφέρον, ο σεβασμός, η συμπόνια, η αλληλεγγύη καθιστούν σε ατομικό επίπεδο πιο εύκολο το δρόμο προς τη συμφιλίωση και φέρνουν κοντύτερα τους λαούς μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Γκάουκ, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ευθύνη που φέρει για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα είναι κατά πολύ άγνωστα και ανεξιλέωτα στη Γερμανία.

Για τη διερχόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ο Γερμανός Πρόεδρος, ευχήθηκε να έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και διαβεβαίωσε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες χρειάστηκε να επωμιστούν πολλά κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων και να καταβάλουν προσωπικές θυσίες, προκειμένου να δημιουργήσουν μια προοπτική για την πατρίδα και τον εαυτό τους. Σας διαβεβαιώ , κυρίες και κύριοι, αυτό γίνεται αντιληπτό στη Γερμανία και τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης».

ga 4

Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε και πάλι στις «στενές» σχέσεις των δύο χωρών κάνοντας αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς «φιλίας» και σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη να προχωρήσει το έργο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προγράμματα για την ενίσχυση της συνεργασίας των νέων. Θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι είναι τόσο στενές αυτές οι σχέσεις, που τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις «στενές» σχέσεις του πολιτικού μας συστήματος με την Siemens, την Ferrostaal κλπ, κλπ!

Με λίγα λόγια, όσες φορές και αν άκουσε ο Γερμανός Πρόεδρος από τα πλέον επίσημα χείλη αυτού του Κράτους, δηλαδή τον Έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια, τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους, εκείνος επέμεινε να το γυρνάει στο ηθικοπλαστικό του πράγματος... Τελικά, σε κάνει να αναρωτιέσαι, εάν η Ελλάδα έλεγε: «Ωραία και εμείς προχωράμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους μας και παύση πληρωμών προς τη χώρα σας, αλλά για το ηθικό του πράγματος, συγνώμη κιόλας και αναγνωρίζουμε ότι είστε και ψηλοί και ξανθοί και καλά καρντάσια», τι θα έλεγαν ...μετά;

Διαβάστε επίσης:

Η... φωτογραφική επίσκεψη Γκάουκ στο Προεδρικό Μέγαρο

Ούτε λέξη για τις γερμανικές επανορθώσεις από τον Γιοακίμ Γκάουκ

Τσίπρας προς Γκάουκ:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τις αποζημιώσεις