ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Βαρύ" κλίμα στην κυβέρνηση

"Βαρύ" κλίμα στην κυβέρνηση
Δύσκολη η εβδομάδα που ξεκινά, καλείται να λάβει αποφάσεις...

"Βαρύ" κλίμα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο καλείται να υπερβεί τόσο τα εσωκομματικά του προβλήματα, όσο και το κοινωνικό και πολιτικό χάος που επικρατεί στη χώρα.

Μετά το αντάρτικο των βουλευτών που ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, το οικονομικό επιτελείο έχει έρθει σε δεινή θέση και η εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται ιδιαιτέρως δύσκολη για την κυβέρνηση.

Η εβδομάδα ξεκινά με επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στη σημερινή παρουσίαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ίδρυση επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Αύριο και μέσα σ' αυτό το δυσμενές κλίμα ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι θα προσπαθήσει να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται εξαιτίας της επίσκεψης να ανακοινωθεί μέρος του πακέτου των 50 δισ. ευρώ που θα αφορά τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ.

Εντός των προσεχών ημερών θα συνεδριάσουν τα όργανα της κυβέρνησης, ενώ παραμένουν πάντα ζωντανά τα σενάρια για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις εντός του Απριλίου, εξ αιτίας κυρίως της κατάστασης της οικονομίας.