ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαυτάρης: Στηρίξτε τη διάταξη για το γάλα

Τσαυτάρης: Στηρίξτε τη διάταξη για το γάλα

Να στηρίξουν τη διάταξη για το γάλο όπως αυτή διαμορφώθηκε τελικά μετά από τις τελικές βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν απόψε, ζήτησε από τους βουλευτές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο υπουργός που ανέβηκε στο βήμα λίγη ώρα αφότου, ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε στην Ολομέλεια τις βελτιωτικές τροποποιήσεις, ανέφερε ότι η βελτίωση που έγινε συνιστά τη χρυσή τομή, είναι μια λύση που στηρίζει το γάλα, προστατεύει τον παραγωγό, κρατά την αγορά ανοιχτή, προστατεύει τον καταναλωτή και του δίνει δυνατότητες επιλογής.

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης επέδειξαν νηφαλιότητα, σύνεση και ευθύνη και ζητώ από όλους σας να υποστηρίξετε τη διάταξη», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τόνισε ότι με τη διάταξη προσδιορίζεται για πρώτη φορά με ακρίβεια και σαφήνεια τι είναι το παστεριωμένο γάλα που νοείται ως το γάλα το οποίο έχει παστεριωθεί-επεξεργαστεί σε υψηλή θερμοκρασία ή σε χαμηλή θερμοκρασία ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικές συνθήκες για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος. Ορίζεται για πρώτη φορά πως είναι το γάλα ημέρας, ορίζεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ποιο είναι το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας και διαφοροποιείται σαφώς από το παστεριωμένο γάλα. Ο κ. Τσαυτάρης είπε ακόμη ότι διευκρινίζονται σημεία της διακίνησης, της εμπορίας κλπ.

Ειδικά για όσα προηγήθηκαν και τη λύση που τελικά δόθηκε για το γάλα, ανέφερε επίσης ότι η έκταση που δόθηκε για το θέμα αδίκησε τα σημαντικά στοιχεία του νομοσχεδίου, «όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, γιατί έστω κι έτσι η Βουλή συζήτησε για την κτηνοτροφία. «Ακούστηκαν πολλά. Άλλα σωστά και άλλα υπερβολικά και ανακριβή. Χαίρομαι όμως διότι έστω και με αυτό τον τρόπο φάνηκε ότι λειτουργεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και καταφέραμε να διαμορφώσουμε μια καλή λύση», είπε ο κ. Τσαυτάρης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ελληνική γεωργία και την παραγωγική διαδικασία, έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό. Το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας έχει ανάγκη της στήριξης του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Πρώτα και κύρια επιτάσσει να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα. Τον ιδρώτα του Έλληνα αγρότη και του κτηνοτρόφου», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο