ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές γίνουν δεν γίνουν

Αβραμόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές γίνουν δεν γίνουν
Όπως εξήγησε, ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς δεν προανήγγειλε εκλογές...

«Η ΝΔ ετοιμάζεται ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως εξήγησε, ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς δεν προανήγγειλε εκλογές και εξήγησε:

«Η ΝΔ πέρασε ένα πρώτο στάδιο ανασυγκρότησης και τώρα έφτασε σε ένα δεύτερο, πολύ σημαντικό, που είναι η κατάρτιση του προγράμματός της, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις της ΝΔ».

Αναφερόμενος στην Οικονομία ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως «εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα του οίκου μας, διότι μέχρι τώρα άλλοι αποφάσιζαν για μας και αυτό είναι το βαθύτερο νόημα και του περίφημου μνημονίου».

«Μας επιβλήθηκε χωρίς καμία διαπραγμάτευση από τη δική μας πλευρά. Και θέλω να δω τί θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση. Η στάση μας πρέπει να είναι στάση ευθύνης. Αναμένεται το "Ζάππειο 2", όπου η ΝΔ θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Εμείς θα τηρήσουμε το πρόγραμμα. Πριν από τον Ιούνιο, που γίνεται το Συμβούλιο Κορυφής δεν μπορούμε να έχουμε τελική στάση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Α. Σαμαράς άφησε αιχμές για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

«Το θέμα είναι η καινούργια ΝΔ ποια πρόταση καταθέτει. Εκείνη η περίοδος, στην οποία εσείς αναφέρεστε, είχε και τα καλά της, είχε και τα δύσκολά της. Πολλά έγιναν και πολλά δεν έγιναν. Αλλά εμάς το παρελθόν ανήκει πλέον εκεί. Έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Σαμαράς (ότι) αποκοπήκαμε από το παρελθόν, επανασυνδεθήκαμε με την ιστορία, τις αξίες και τις αρχές αυτής της παράταξης και κοιτάμε πλέον μπροστά».