ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Ο Παπακωνσταντίνου τινάζει στον αέρα την ψυχολογία της αγοράς

Μιχελάκης: Ο Παπακωνσταντίνου τινάζει στον αέρα την ψυχολογία της αγοράς
Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ...

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου βαδίζει στα τυφλά. Δεν ξέρει ούτε το βασικό! Δηλαδή, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος. Άλλα λέει τη μια ημέρα και άλλα την άλλη. Βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Μιχελάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον Υπουργό των Οικονομικών και σημειώνοντας πως «Σε παρουσίαση, σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Μαρτίου, αναφέρεται ότι τα μέτρα της περιόδου 2012-2015 θα ανέρχονταν σε 22 δισ. ευρώ. Στην πρόσφατη ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015 θα είναι ύψους 23 δισ. ευρώ. Τα 14 δισ. θα αφορούν σε εξοικονόμηση από περιορισμούς δαπανών, ενώ τα 9 δισ. θα προέλθουν από αύξηση εσόδων».

Ο Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο και για παλινωδίες που δεν έχουν σταματημό σημειώνοντας πως «Σε σημερινή του συνέντευξη του στην εφημερίδα «Financial Times», ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι η χώρα ίσως να μην κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο. Λέει χαρακτηριστικά ότι: «Δεν μπορούμε να καταλήξουμε πουθενά πριν από το καλοκαίρι και πριν κλείσει η Πορτογαλία τη συμφωνία…Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού ... Αλλά περισσότερο χρόνο, όχι υπό την έννοια ενός νέου προγράμματος αλλά χρόνο για να πείσουμε». Στις 16 Μαρτίου ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η αγορά θα έχει ανοίξει και πριν από το 2012 για την Ελλάδα». Δηλαδή, επιστροφή στις αγορές, ακόμη και στα τέλη του χρόνου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως στην ουσία ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολογεί την αποτυχία του. Δεν πιστεύει την πολιτική του» πρόσθεσε ο γαλάζιο στέλεχος.

«Εγκλωβισμένος μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους το μόνο που μπορεί να «εγγυηθεί» είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Το Βατερλό της κυβερνητικής πολιτικής αποκαλύπτεται καθημερινά…» κατέληξε ο γαλάζιος εκπρόσωπος χρεώνοντας στον Υπ.Οικ. πυροδοτεί την ανασφάλεια στην οικονομία και συστηματικά τινάζει στον αέρα την ψυχολογία της αγοράς.