ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατήφεια και προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Κατήφεια και προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ
Διάχυτη η αγωνία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στην οικονομία...

Κατήφεια και προβληματισμός επικράτησαν σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Τα περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ επιφυλάχθηκαν να αναπτύξουν εκτενέστερα τις απόψεις τους στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Η υπουργός Εργασίας είπε πως το διακύβευμα για το 2011 είναι να στηριχθούν η εργασία και οι επενδύσεις και για αυτό, είπε πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα πρέπει να απελευθερώσει πόρους για επενδύσεις Η κα. Κατσέλη αναγνώρισε πάντως ότι, το κλίμα στην κοινωνία είναι κακό.

Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε όχημα για την ανάπτυξη τη νέα επιχειρηματικότητα.

Η κα. Τόνια Αντωνίου, υπογράμμισε, πως γίνεται συζήτηση περί ενός προγράμματος για το οποίο δεν γνωρίζουμε και ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να πει, εάν αύριο θα γίνει γνωστό κάτι πιο συγκεκριμένο. Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό.

Κριτικός απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Εκτίμησε ότι, το μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς και εξέφρασε τη ριζική του αντίθεση στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διερωτήθηκε επίσης, εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά το μνημόνιο.

Ο κ. Νίκος Αθανασάκης απάντησε πως έγινε διαπραγμάτευση. Παίρνοντας το λόγο η κα. Αντωνίου σημείωσε ότι, η Ιρλανδία πήρε περισσότερο χρόνο με λιγότερα χρήματα.
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μίχας υπογράμμισε πως δεν γνωρίζουμε ποιος υλοποιεί αυτά που αποφασίζονται. Πρόσθεσε ότι, θα πρέπει να προσωποποιείται το κάθε πρότζεκτ ώστε όταν αποτυγχάνει να ξέρουν ποιος ευθύνεται.

Περισσεύουν οι διαγκωνισμοί μεταξύ υπουργών, οι προσωπικές στρατηγικές και οι δεύτερες σκέψεις, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί πρώτα το πολιτικό.