ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις από τον Στουρνάρα ζητεί ο Γιάννης Δραγασάκης

Εξηγήσεις από τον Στουρνάρα ζητεί ο Γιάννης Δραγασάκης

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε σήμερα στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης, για τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο πρόσωπό του, για πρόσφατες δηλώσεις του που είχαν ερμηνευτεί ως πρόταση δημοψηφίσματος για το εθνικό νόμισμα.

Προεδρεύοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο που αφορά τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, να αναφέρει «πού ο Γ. Δραγασάκης μίλησε για δημοψήφισμα, με τέτοιο ερώτημα, δραχμή ή ευρώ».

- «Είπατε την έκφραση "whatever it takes". Αν διαβάσετε σήμερα, όλο τον Τύπο, τα blogs, αποδίδουν σε σας αυτό το νόημα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

- «'Αρα ζούμε σ' ένα σύστημα που δεν κρίνει απόψεις, αλλά κατασκευάζει απόψεις κατ' ερμηνεία και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός στη Βουλή και αποδίδει στον πολιτικό αντίπαλο αυτά που λένε τα blogs» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Εγώ είπα whatever it takes για να σώσουμε την κοινωνία απ' την καταστροφή στην οποία την έχετε οδηγήσει, για να μειώσουμε την ανεργία - και πάντα η Δημοκρατία είναι το μέσο. Να ζητήσει ο υπουργός από τις υπηρεσίες την ομιλία μου και να μου υποδείξει τι έχω πει εγώ...»

- «Δεν αρνείστε όμως, τι λένε κορυφαία στελέχη σας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υπάρχει συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ»επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών. «Εδώ ακούμε διάφορες απόψεις. Δεν μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση το νόμισμα της χώρας. Εδώ κορυφαία στελέχη σας θέτουν θέμα!».

- «Την απάντηση, σας την έδωσαν χθες, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Λαφαζάνης» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Εγώ από τη θέση του προεδρεύοντος δεν μπορώ να επεκταθώ. Σας έκανα μία ερώτηση και σας καλώ και πάλι να ζητήσετε την ομιλία μου και να την καταθέσετε στη Βουλή, για το πού εγώ είπα τι» κατέληξε ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα στη Βουλή για τις θέσεις Δραγασάκη