Τσίπρας: Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας

«Αυτός θα είναι ο Μάης της Aριστεράς και της Δημοκρατίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως σε λίγες ημέρες ο λαός θα απαντήσει με την ψήφο του, σε εκδήλωση του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής" στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι, χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους λίγο πριν ανέβει στο βήμα η υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

 

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, της ημέρας-σύμβολο που καθιέρωσε τα εργασιακά δικαιώματα μέσα από κινητοποιήσεις, αποφάσισε να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Αυτά ακριβώς που μας έκλεψαν πριν τέσσερα χρόνια. Αυτά που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μας τα στερούν. Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, που πάλεψε ο κόσμος της εργασίας να κερδίσει 128 χρόνια πριν. Αυτά που κατακτήθηκαν τον 20ο αιώνα. Και που σήμερα η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μας αρπάζει με τον πιο κυνικό τρόπο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως «η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Πρόετρεψε τους συγκεντρωμένους, «η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη, η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας, ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου». Συνέχισε λέγοντας να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους, να μην ακούν τα προπαγανδιστικά δελτία που προσπαθούν να σώσουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γυρίζοντας σε πολλά μέρη της ηπείρου, δήλωσε πως το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει. «Οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα και ο ελληνικός λαός ως πειραματόζωο και αντιλαμβάνονται πως έρχεται η σειρά τους. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την Ευρώπη της Μέρκελ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Μετά την τοποθέτησή του για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, του θεσμού που είναι κοντά στον άνθρωπο. Προειδοποίησε τον κόσμο για «καμουφλαρισμένους υποψηφίους», που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όμως αν εκλεγούν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο «υπερ-περιφερειάρχης Φούχτελ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, Οδυσσέας Καμπόλης «μπαίνει μπροστά με μία αυτόνομη- ριζοσπαστική δημοτική κίνηση. Που δημιουργήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας. Με πρωτόγνωρες εκλογικές διαδικασίες. Και που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, γιατί θα είναι μία δημοτική κίνηση αλληλέγγυα στον πολίτη» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως ο κ. Καμπόλης είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και να υπερασπιστεί την πόλη του.

Για πρώτη φορά κατεβαίνει αριστερή και γυναίκα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, η Ρένα Δούρου, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η οποία ήρθε για να μείνει, για αυτό δεν δίστασε να παραιτηθεί από τη θέση της στην Βουλή, από κάθε προνόμιο και κάθε σιγουριά. «Για να έχουμε την περιφέρεια που χρειαζόμαστε σε αυτήν την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη μεγάλη ανατροπή και στις τρεις κάλπες, με νίκες παντού «για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα».

Διαβάστε επίσης: 

Τσίπρας: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Τσίπρας: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας

Τσίπρας: Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής