ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής

Τσίπρας: Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής

Την ικανοποίησή του από την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί «από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση της Εναλλακτικής Αριστεράς Γαλικίας, στην Ισπανία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε και είναι ανίκητος. Έχουμε τη βεβαιότητα, πρόσθεσε, ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη.

Στη θέση μιας Ευρώπης του φόβου για την ανεργία και τη φτώχεια, στη θέση της σημερινής Ευρώπης που αναδιανέμει εισόδημα στους λίγους και φόβο στους πολλούς, στη θέση μιας Ευρώπης των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θέλουμε μια Ευρώπη των ανθρώπινων αναγκών, είπε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, μια ολόκληρη γενιά ξέρει ότι θα ζήσει χειρότερα και υπογράμμισε ότι αυτή την Ευρώπη θα την αλλάξουμε με την ψήφο και τους αγώνες μας.

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις του από τις περιοδείες του, ο κ. Τσίπρας είπε: «Έχω γυρίσει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης σε μια καμπάνια για την αλλαγή της Ευρώπης. Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε και είναι ανίκητος. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπολογίζει σε εσάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει σε εσάς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς έχει ξεχάσει που βρίσκεται το κτήριο της βουλής