ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς όπως… Μέρκελ

ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς όπως… Μέρκελ

Σκληρά πολιτικά διλήμματα ρίχνει στη μάχη των εκλογών ο Αλ. Τσίπρας

Υψώνει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να μεταφερθεί η κόντρα σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό πεδίο, μιας και στο οικονομικό δεν έρχονται τα αναμενόμενα οφέλη.

Το επόμενο διάστημα ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επιστρατεύσει στη μάχη της προεκλογικής περιόδου όλα τα «σκληρά» πολιτικά διλήμματα, ποντάροντας όχι απλά σε μια νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά σε μία μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ που θα πυροδοτήσει άμεσα πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει προϊδεάσει για την τακτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση: αφενός, θα ταυτίζει τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ με την πολιτική Μέρκελ και την ακραία λιτότητα και, αφετέρου, θα «απειλεί» πως αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, θα περάσει νέο Μνημόνιο με ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας.

«Αριστερά ή λιτότητα» και «Αριστερά ή Μέρκελ», ήταν τα χαρακτηριστικά διλλήματα που έχει ήδη ρίξει στη μάχη ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας χαρακτηρίσει «δημοψήφισμα ζωής» για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει να ταυτίζει τον Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση μιλά για «μερκελιστές» και χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως τον «εν Ελλάδι εκπρόσωπο της Μέρκελ».

Παράλληλα η Κουμουνδούρου θα εξαπολύσει πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους πως έρχεται νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα.

Στην Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες και οι εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ, θεωρώντας πως ο Τάκης Μπαλτάκος δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως μετά τις εκλογές η ΝΔ θα βυθιστεί σε βαθύτερη κρίση και στην κατεύθυνση αυτή αναπροσαρμόζουν την τακτική τους για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, μια μέρα που εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, ακόμα και για τους νικητές της κάλπης, εφόσον βεβαίως υπάρξουν νικητές και δεν διαμορφωθεί ένα ακόμα περισσότερο θολό τοπίο.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ

Τσίπρας: Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Τσίπρας: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας

Τσίπρας: Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής