ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τη "βόμβα" Σημίτη

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τη "βόμβα" Σημίτη
Προβληματισμό και δυσφορία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού...

Προβληματισμό και δυσφορία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Εκτός από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την Ουάσιγκτον, ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν βοηθά τη χώρα στην παρούσα χρονική στιγμή, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, φέρονται ενοχλημένα από την παρέμβαση Σημίτη, η οποία συντηρεί την αρνητική εικόνα της χώρας και ενισχύει τις απόψεις των ανά τον κόσμο αναλυτών ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την άμεση αναδιάρθρωση.

Είναι γεγονός ότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του Κώστα Σημίτη έχουν γίνει σε κρίσιμες στιγμές για την πορεία της χώρας και πάντα προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Και μπορεί μεν οι απόψεις του περί αναδιάρθρωσης να είναι γνωστές, καθώς συχνά τις «μοιράζεται» με διάφορους συνομιλητές του, η χθεσινή του παρέμβαση μέσω του «Βήματος» όμως προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη.

Οι πιο δύσπιστοι μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το άρθρο του Κώστα Σημίτη να έχει βασικό αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει «εκμεταλλευτεί» την εκτίμηση που απολαμβάνει διεθνώς ο Οικονομολόγος πρώην πρωθυπουργός.

Κατά τον κ. Σημίτη, πάντως, «η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια γι’ αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρµογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δηµόσιο χρέος και το έλλειμμα, ούτε απαλλάσσεται η Ελλάδα από το Μνηµόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει».

Διαβάστε επίσης: “Βόμβα” Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ