ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίζει… ρέστα ο Βενιζέλος!

Παίζει… ρέστα ο Βενιζέλος!

-«Φουντώνει» η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

-Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική μάδα - Αποστασιοποιούνται τα στελέχη

Υπό τη σκιά της εσωστρέφειας, μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου αλλά και το θέμα ηγεσίας που θέτουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του Κινήματος, συνεδριάζει στις 09:00 σήμερα το πρωί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα διλήμματα για τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας προειδοποιώντας για μια ακόμα φορά για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση εάν δεν τον ικανοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, θα τονίσει ότι τα όσα έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες δεν αφορούν μόνο τον ίδιο αλλά το μέλλον της παράταξης.

Ακόμα και στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου διαφωνούν με το «τυχοδιωκτικό και εκβιαστικό δίλημμα» που έθεσαν ο Βενιζέλος και η παρέα του και αποστασιοποιούνται σταδιακά από την προεδρική αυλή.

Αυτό φυσικά γίνεται με... τρόπο για να μην κατηγορηθούν για υπονόμευση την ώρα της εκλογικής μάχης.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους θέτουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας για την «επόμενη» ημέρα των εκλογών, αλλά εμμέσως και θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το δίλημμα που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα παραστεί στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ή θα στείλει ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα με την απουσία του.

Προς το παρόν ένα είναι σίγουρο: Πως όσο και αν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξορκίζει τα σενάρια για εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα, η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει «φουντώσει» για τα καλά.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Το σενάριο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Οι μπλόφες Βενιζέλου και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Η δημοκρατική εντιμότητα του εκβιασμού

«Λουδοβίκος»... ο Βενιζέλος

«Βόμβα» Σκανδαλίδη: Δεν απέκλεισε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική!