ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβδομάδα Παθών για την κυβέρνηση

Εβδομάδα Παθών για την κυβέρνηση
Η ήττα φέρνει γκρίνια και το κακό κλίμα μεταξύ υπουργών έχει αποκρυσταλωθεί για τα καλά στην κυβέρνηση...

Η ήττα φέρνει γκρίνια και το κακό κλίμα μεταξύ υπουργών έχει αποκρυσταλλωθεί για τα καλά στην κυβέρνηση.

Οι αποκλίσεις από τους στόχους του μνημονίου, οι οποίες φέρνουν πιο κοντά τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους έχουν στρέψει πολλούς υπουργούς σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες να μιλάνε για «επιτακτική ανάγκη να φύγει ο Παπακωνσταντίνου».

Ήδη σενάρια για απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, όχι όμως και από την κυβέρνηση, γράφονται στον Τύπο με πιθανότερο αυτό της μετακίνησής του στο υπουργείο Ενέργειας ή σε νεοσύστατο υπουργείο που θα ασχολείται με τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε εχθές βράδυ στην εκπομπή Ανατροπή και άφησε αιχμές εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι πρέπει «να πούμε όλη την αλήθεια» στον κόσμο.

Το κλίμα είναι βαρύ για τον υπουργό Οικονομικών και γίνεται ακόμα πιο βαρύ από τις συνεχείς συζητήσεις και τις διαψεύσεις που ακολουθούν περί αναδιάρθρωσης. Το φρένο που έχει μπει στις μεταρρυθμίσεις ερμηνεύεται από πολλούς ως ηρεμία πριν από ραγδαίες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα Πάγκαλος, Ραγκούσης και Τίνα δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τους χειρισμούς του κ. Χρήστου Παπουτσή στην Κερατέα.

Ενώ οι τρεις πρώτοι είχαν χαράξει σκληρή γραμμή στο θέμα και απέρριπταν κάθε συζήτηση αναβολής ή πολύ περισσότερο ακύρωσης του έργου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήρθε σε συμφωνία με τους κατοίκους της περιοχής για ανακωχή, κάτι που μπορεί να πραγματοποιήθηκε όμως δημιούργησε άλλο ένα ρήγμα στις σχέσεις του με τον κ. Γιάννη Ραγκούση μετά το ταξίδι των μεταναστών της Υπατίας στην Αθήνα.