ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος υπουργός Παιδείας: Ο Θεός να βάλει το... χέρι του!

Λοβέρδος υπουργός Παιδείας: Ο Θεός να βάλει το... χέρι του!

Διαπιστευτήρια έχει δώσει ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ως εφαρμοστής «ανθρωποκτόνων» πολιτικών, από όποιο υπουργικό πόστο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Λοβέρδος τελικά, μπροστά στην υπουργοποίησή του, φέρεται να ξέχασε γρήγορα την «κόκκινη γραμμή» που έθετε με ζέση τις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό και ήταν μια προοδευτικότερη προγραμματική συμφωνία μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης.

Άλλωστε, και στο υπουργείο Παιδείας θα κληθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να εφαρμόσει δηλαδή μνημονιακές πολιτικές, όπως συγχωνεύσεις σχολείων, μηδενικές σχεδόν προσλήψεις εκπαιδευτικών και ξεσκαρτάρισμα μαθητών από ακόμα μικρότερη ηλικία, ώστε όλο και λιγότεροι να καταλήγουν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το σύντομο διάλειμμα που έκανε από τις κυβερνητικές θέσεις δεν αρκεί για να ξεχαστεί το μνημονιακό του «έργο», τόσο στο υπουργείο Εργασίας σέρνοντας πρώτος το χορό των πολιτικών της ανεργίας το 2009, όσο και στο υπουργείο Υγείας διαλύοντας κομμάτι – κομμάτι το ΕΣΥ και ανοίγοντας την πόρτα στην άλωση της αγοράς από φθηνά εισαγόμενα γενόσημα.

Η φράση του «οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας, ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους», αναφερόμενος ως υπουργός Εργασίας στους συνταξιούχος, μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού.

Ο χαρακτηρισμός «ανθρωποκτόνος», που απέδωσε στο νόμο του για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ασκεί πολιτική.

Με τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, έξι μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους και χαρακτηρίζοντάς τες «απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα», έδειξε το ανάλγητο πρόσωπο ενός υπουργού που δεν υπολογίζει ανθρώπινα δικαιώματα.

Ερώτημα, πάντως, αποτελεί, με ποιο τρόπο, από τη θέση του υπουργού Παιδείας, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και δη ισραηλινά. Όπως και να 'χει, προμηνύονται δύσκολες μέρες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς στα έμπειρα μνημονιακά χέρια του, η δημόσια παιδεία θα οδηγηθεί σε διάλυση, όπως άλλωστε έγινε με τα εργασιακά και τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Κυβέρνηση Ευάγγελου... Σαμαρά!