ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Στην υπηρεσία του πολίτη με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα

Μ. Βορίδης: Στην υπηρεσία του πολίτη με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα

Ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου, τόνισε ότι δύο είναι οι βασικοί στόχοι του: «να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τον Έλληνα φορολογούμενο».


Ο κ. Βορίδης σημείωσε επίσης ότι «είμαστε με το βλέμμα στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν».

Η ατμόσφαιρα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν φορτισμένη, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του κ. Βορίδη: «Η παραλαβή ενός υπουργείου από ένα φίλο και συναγωνιστή, όπως είναι ο άδωνις, είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος έχει μία λαμπρή πορεία, όπως ο κ. Γεωργιάδης, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ουδείς θα μπορέσει να αμφισβητήσει την επιτυχία του έργου του. αυτό έγινε χάρη στο κουράγιο του, στις ικανότητές του και στις αξίες που πιστεύουμε, της ελευθερίας και της πατρίδας».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κατερίνα Παπακώστα, η οποία «συμβολίζει και σε προσωπικό επίπεδο τα θέματα της κοινωνίας με ευαισθησία, πέρα από τις εγνωσμένες ικανότητές της» κάνοντας αναφορά και στην παρουσία του γιου της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Όσον αφορά στους γραμματείς του υπουργείου, τον κ. Καλλίρη και την κ. Παπανικολάου, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι παραμένουν στις θέσεις τους. Απευθυνόμενος, τέλος, στους δημοσιογράφους, είπε «εγώ δεν τουιτάρω, όταν κάνω διοικητική πράξη θα σας ενημερώνω συνολικά».

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση πέρασε από χίλια κύματα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θέλω να διαψεύσω το πρώτο δημοσίευμα που λέει 'Βορίδης-Γρηγοράκος υποψήφιοι για τον πρώτο εμφύλιο στην Υγεία'».

Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ», καθώς και ότι «στόχος μας είναι η δουλειά, ο άνθρωπος και τα προβλήματά του».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για λάθη και υπερβολές

Στο υπουργείο Υγείας Βορίδης-Παπακώστα

Δείτε τις φωτογραφίες: