ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για λάθη και υπερβολές

Άδωνις: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για λάθη και υπερβολές

Στο έπακρο υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης το μεταρρυθμιστικό του έργο κατά τον ένα χρόνο παραμονής του στο υπουργείο Υγείας, παραδεχόμενος ωστόσο για πρώτη φορά σε αυτοκριτικό τόνο ότι έγιναν και λάθη και υπερβολές, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.


Ο κ. Γεωργιάδης καλωσόρισε το νέο σχήμα που θα ηγηθεί του υπουργείου Υγείας και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη συνεργασία του ενός έτους, διάστημα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πολλές και διαδοχικές μεταρρυθμίσεις. Για τις μεταρρυθμίσεις αυτές ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος, τονίζοντας τη δημιουργία του ΠΕΔΥ και την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία.

Εκκρεμεί, είπε ο κ. Γεωργιάδης, η υλοποίηση της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων, ώστε να αποδειχτεί στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις που «έχουν λοιδορηθεί τόσο πολύ, γίνονται για το καλό των πολιτών και όχι των ξένων», όπως υποστήριξε.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους δύο απερχόμενους υφυπουργούς, τη Ζέττα Μακρή και τον Αντώνη Μπέζα, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας.

Απευθυνόμενος, τέλος, στο νέο υπουργό και φίλο του, όπως τόνισε, Μάκη Βορίδη, για τον οποίο ζήτησε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε βέβαιος πως θα τα πάει περίφημα, ότι θα συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους και προέτρεψε τον κόσμο να μην «ακούει ό,τι άλλο γράφεται».

Διαβάστε επίσης:

Στο υπουργείο Υγείας Βορίδης-Παπακώστα