ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Έφτασα δύο φορές κοντά στην παραίτηση

Κ. Χατζηδάκης: Έφτασα δύο φορές κοντά στην παραίτηση

Οι σκέψεις του να παραιτηθεί τουλάχιστον δύο φορές όσο ήταν υπουργός ανάπτυξης και η στήριξή του προς τα σχέδια της κυβέρνησης για την «μικρή ΔΕΗ» ήταν τα κύρια σημεία στα οποία στάθηκε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυρικής».


Αρχικά ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως σέβεται απόλυτα την απόφαση του πρωθυπουργού να μην τον βάλει σε κάποιο υπουργείο, τονίζοντας πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», ο βουλευτής πλέον της Ν.Δ., είπε: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση προχωράει σε μια μεγάλη αλλαγή, όπως είναι αυτή της «μικρής ΔΕΗ». Πρέπει να στηριχθεί και να εξηγήσουμε στον κόσμο τα οφέλη της. Νομίζω πως όλοι μαζί πρέπει να στηρίζουμε όλες τις αλλαγές –που μπορεί ενδεχομένως να δυσαρεστούν κάποιες μειοψηφίες-, ωστόσο είναι προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης δεν έκρυψε πως υπήρξαν δύο φορές που έφτασε κοντά στην παραίτηση:
Σκέφτηκα να παραιτηθώ δύο φορές. Η πρώτη ήταν όταν ήμασταν στην τελική ευθεία των ρυθμίσεων για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ -λόγω κυρίως των αντιδράσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – και άλλη μια όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη θέση του για τις λαϊκές αγορές.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του υπηρετεί τη στασιμότητα. Αν θέλει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του προέδρου, ας πάρει την ευθύνη».

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Πατριωτικό Κόμμα στα «σκαριά»