ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Στρατούλης: Ο Υπουργός Εργασίας θέλει να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης

Δ. Στρατούλης: Ο Υπουργός Εργασίας θέλει να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης

Επίθεση στον Υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση έκανε με δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης.


Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως σκοπός του νέου ασφαλιστικού είναι να ανέβει το όριο συνταξιοδότησης στο ανώτατο όριο και να πέσουν οι συντάξεις όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο Υπουργός Εργασίας επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ως «λαγό» την παραγγελθείσα από αυτόν μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό, ώστε να προωθήσει την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο, όσον αφορά το ύψος των συντάξεων, και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο, όσον αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η σημερινή «πρόσκληση» του Υπουργού Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ για συνολική αντιπαράθεση στη Bουλή για τα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση είναι υποκριτική κι αποτελεί πολιτική κοροϊδία. Ο Υπουργός Εργασίας, αν πραγματικά επιθυμούσε να κάνει μια τέτοια πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει, παρά να ζητήσει από τον πρόεδρο της Bουλής να έλθουν άμεσα για γενικευμένη συζήτηση στη Bουλή οι δύο επίκαιρες επερωτήσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ κι ένα μήνα για τις νέες δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις. 'Όμως, απ ότι φαίνεται, ο ίδιος και το προεδρείο της Bουλής έχουν παραπέμψει μια τέτοια συζήτηση στη βουλή στις «ελληνικές καλένδες».

Οι ασφαλισμένοι κι όλος ο λαός, αν θέλουν να αποτρέψουν την τελική εκθεμελίωση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, έχουν μπροστά τους μια επιλογή: να ανατρέψουν με τους αγώνες και την ψήφο τους την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να σταματήσουν τη συντελούμενη από αυτή κοινωνική, οικονομική και παραγωγική καταστροφή».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Δραγασάκης: Κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί με τη βοήθεια της Χ.Α.