ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψευτοτσαμπουκάς» ο Μητσοτάκης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

«Ψευτοτσαμπουκάς» ο Μητσοτάκης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης του Δημοσίου.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται για μια ακόμη φορά στον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση που τιτλοφορείται ως

«Να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Εμείς για το θέμα της αξιολόγησης έχουμε πει ότι πρέπει να γίνει. Πρέπει να έχουμε μια δημόσια διοίκηση που να είναι αποτελεσματική και να βοηθάει την κοινωνία και τους πολίτες, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας. Από κει και πέρα βέβαια, εμείς θέσαμε το θέμα της αρνητικής ποσόστωσης του 15% διότι το θεωρούμε παράλογο.

Μα έρχονται ξέρετε μηνύματα όχι από αυτούς που δεν θέλουν την αξιολόγηση αλλά από αυτούς που θέλουν την αξιολόγηση αλλά βλέπουν το μέτρο αυτό ως ανεφάρμοστο και παράλογο. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση.

Δεν μπορείς να προκαθορίζεις ότι το 15% των δημοσίων υπαλλήλων σε μία υπηρεσία ή σε ένα τμήμα θα λάβει αρνητική αξιολόγηση. Εμείς προσπαθούμε να διορθωθεί αυτό το λάθος, έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα και σε αυτούς που δεν θέλουν την αξιολόγηση να κρύβονται πίσω από αυτό το λανθασμένο μέτρο και να δυσφημούν συνολικά την αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση που έκανε εχθές υπερέβη τα εσκαμμένα. Έκανε ένα ψευτοτσαμπουκά, επαναφέροντας θέματα που έχουν κριθεί και έχουν λυθεί, από το 2011, τότε που ήμασταν μόνοι μας, που σηκώναμε μόνοι μας τα βάρη όταν η ΝΔ μας «πυροβολούσε» δήθεν αντιμνημονιακά και με διάφορα ισοδύναμα Ζαππείων .... Αυτό θυμίσαμε με την ανακοίνωσή μας .

Πραγματικά είναι ντροπή να έρχεται ένας υπουργός σήμερα και για ένα θέμα που του ασκείται κριτική και που πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα μιας νομοθετικής ρύθμισης, αυτός να πετάει τη μπάλα σε ένα άλλο γήπεδο, στο οποίο βέβαια γήπεδο αυτός ήταν θεατής και παρακολουθούσε τις μάχες που δίναμε εμείς.

Δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, να δίνει τη μάχη για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία. Μια μάχη που όπως αποδείχθηκε από την ίδια τη ζωή, κερδίσαμε, διότι η Ελλάδα με τις πολιτικές επιλογές που κάναμε κατάφερε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και να μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της και να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον.

Η επίθεση του κ. Μητσοτάκη είναι ακατανόητη και θα πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη στο ΠΑΣΟΚ και στις προσπάθειες που έγιναν εκείνη την περίοδο.

Προσπάθειες που έχουν αναγνωριστεί και από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, με την έννοια ότι συγκυβερνούμε ακριβώς πάνω στη γραμμή αυτή της πολιτικής που εφαρμόσαμε κι έτσι η χώρα είναι εδώ που είναι σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Στα «μαχαίρια» ΠΑΣΟΚ – Κυριάκος Μητσοτάκης