ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες βολές Ρήγα κατά Μητσοτάκη

Νέες βολές Ρήγα κατά Μητσοτάκη

Επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Δεν είθισται να έχουμε συγκυβερνήσεις στην Ελλάδα. Αυτό το εγχείρημα μολονότι έχει διανύσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ουδείς είπε ότι ήταν κάτι εύκολο, απλό και κυρίως όταν επιχειρείται μεταξύ δύο “εχθρών” της πολιτικής ζωής», τόνισε αρχικά ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Δεν με ικανοποιεί καθόλου αυτή η εικόνα, έστω κι αν πρόκειται για ζητήματα που δεν είναι μείζονα.

Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι οι προσωπικές στρατηγικές, από όπου και αν προέρχονται, οι εξάρσεις αυτού του είδους και οι προσωπικές αγωνίες, δεν μπορεί να υπερκαλύπτουν τον κοινό στόχο.

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε αναιτιολόγητα, μπορεί να έχει τις οποιεσδήποτε διαφωνίες με τη στάση κάποιων μελών ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί και πέρα, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκάθαρα διατυπωθεί. Εμείς ουδέποτε είπαμε ότι τα προαπαιτούμενα δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν.

Είπαμε, όμως, πολύ σωστά και επιμένουμε ότι ορισμένα ζήτημα που δημιουργούν εμπλοκές, τα οποία δεν είναι αυστηρές μνημονιακές υποχρεώσεις τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο, με επικοινωνία και συνεννόηση, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε υπουργός με αυτόν τον δογματικό τρόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με τρόπο που ήταν ιδιαίτερα απαράδεκτος και προκλητικός».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε στη συνέχεια:

«Η διαφωνία μας ήταν ευθύς εξαρχής και είχε να κάνει με τον τρόπο που εξελίχθηκε η διαθεσιμότητα στο δημόσιο. Αναγκαστικά, όμως,θα δεχθούμε τις 15.000 απολύσεις, τοι οποίες αποτελούν μνημονιακή δέσμευση.

Οι απολύσεις, οι 6.500, από τη στιγμή που αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, θα πρέπει να υλοποιηθούν. Αυτό που μένει να καθοριστεί είναι από που θα προκύψουν. Υπάρχουν αρκετές πηγές που δεν έχουμε εξαντλήσει.

Η διαφωνία μας είναι στις οριζόντιες απολύσεις που ακούγονται ότι επίκειται να γίνουν άλλοι λένε στον τομέα των μεταφορών, άλλοι στην αυτοδιοίκηση.

Εμείς απαντάμε έχουμε μπροστά μας, σε εξέλιξη διαδικασίες ελέγχου πιστοποιητικών, οι οποίες μας δίνουν θετικά αποτελέσματα, έχουμε τις λήξεις των αποφάσεων με προσωρινή διαταγή κάποιοι βρίσκονται στο δημόσιο.

Όλα αυτά, επιμένουμε, μπορεί να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα των 6.500 και να μην χρειαστεί καμία αυθαίρετη και οριζόντια απόλυση. Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη και θα πρέπει να το υπουργείο να μας πει από πού θα προκύψουν οι 6.500 απολύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Ρίχνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης Σαμαράς και Βενιζέλος