ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: «Ελλιπής ενημέρωση πίσω από τη σύγχυση για το Παρίσι»

Βούλτεψη: «Ελλιπής ενημέρωση πίσω από τη σύγχυση για το Παρίσι»

Σε ελλιπή ενημέρωση του εκπρόσωπου της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί αλλά και στην πίεση της δημοσιογραφικής ερώτησης απέδωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τη σύγχυση που προκλήθηκε την Τρίτη αναφορικά με τις επαφές τις τρόικα με έλληνες υπουργούς στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

«Είναι καλοκαίρι και υπάρχουν άδειες [...] η Κομισιόν είναι ένας πολύ μεγάλος μηχανισμός», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, τονίζοντας παράλληλα πως και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να θέτουν ερωτήματα σε άτομα που δεν είναι ενημερωμένα.

Σχετικά με τη μετέπειτα διευκρίνιση του κ. Κολομπανί πως οι συναντήσεις στο Παρίσι θα γίνουν μεν αλλά θα είναι προπαρασκευαστικές, η κ. Βούλτεψη τόνισε: «Προπαρασκευαστική τι σημαίνει; Αξιολόγηση γίνεται διαρκώς», προσθέτοντας πως κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η «διαπραγμάτευση για το χρέος και να ανακηρυχθεί το χρέος βιώσιμο».

Υπογράμμισε δε πως η διεξαγωγή ορισμένων συζητήσεων εκτός Ελλάδος καταδεικνύει την «εμπιστοσύνη» που τρέφουν πλέον για τη χώρα οι θεσμικοί της εταίροι. «Καθετί που συμβαίνει έχει την αξία του», προσέθεσε.

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη έστειλε μήνυμα πως δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των προαπαιτούμενων, σημειώνοντας πως αν «εμείς δεν είμαστε εντάξει με τις δεσμεύσεις μας θα δώσουμε σε άλλους του δικαίωμα κι αυτοί να μην είναι εντάξει με τις δικές τους», σε μία έμμεση αναφορά στη δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων πως θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του χρέους εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

«Τα προαπαιτούμενα είναι προαπαιτούμενα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Στο Παρίσι η επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα