ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι η συνάντηση με την τρόικα, στην Ελλάδα ο... λογαριασμός!

Στο Παρίσι η συνάντηση με την τρόικα, στην Ελλάδα ο... λογαριασμός!

Μετά το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε την Τρίτη (29/7) με την έδρα... διεξαγωγής της συνάντησης με την τρόικα, η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλέον, ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Έτσι, τελειώνει και το σίριαλ που κράτησε σε... αγωνία το σύνολο των Ελλήνων, λες και το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο κόσμος είναι το πού θα συναντηθούν η κυβέρνηση με τους δανειστές και όχι το τι θα αποφασίσουν για μια ακόμη φορά, εις βάρος μας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Τζόναθαν Τοντ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, επικαλούμενος την ύπαρξη σχετικού αιτήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αναιρώντας με τον τρόπο αυτό, τη χθεσινή τοποθέτηση του Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος είχε αρχικά δηλώσει άγνοια και εν συνεχεία ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για συνάντηση προπαρασκευαστική.

«Μια προπαρασκευαστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και των επικεφαλής των αποστολών για την Ελλάδα στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» τόνισε ο κ. Τοντ και συνέχισε: «Η συνάντηση θα υπηρετήσει την αναγνώριση των σημείων - κλειδιών που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αξιολόγηση του οικονομικό προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας».

Είτε με φυσική, είτε με... τεχνητή μορφή, η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, στα σπίτια όλων των Ελλήνων είναι καθημερινή και μόνιμη. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πάψει να υπάρχει, όσο γίνεται πιο σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

«Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι»

Παπαδημούλης: «Η αξιολόγηση δεν θα γίνει στο Παρίσι»