ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο "Κλουζώ" κ. Πεταλωτής.​..

Ο "Κλουζώ" κ. Πεταλωτής.​..
Νέα αφορμή για οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Πεταλωτή-Μιχελάκη, προκάλεσε η παρουσίαση, από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου

Νέα αφορμή για οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Πεταλωτή-Μιχελάκη, προκάλεσε η σημερινή παρουσίαση, από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ντοκουμέντου από ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στις18 Μάιου 2009, στην οποία τάσσονταν υπέρ της απογραφής δηλώνοντας πως «Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική οικονομία. κι όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση, τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα του 1%. Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση και εξ αιτίας της, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4 – 4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε: σήμερα, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος απ’ ότι οι εταίροι της. Η Νέα Δημοκρατία, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία. Κι αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».

«Επισημαίνουμε στο νέο “Κλουζώ” κ. Πεταλωτή ότι είναι άνθρακες ο “θησαυρός” που ξανά ανακάλυψε από ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2009» απήντησε ο Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2009 ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της ΝΔ που εργαζόταν για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και χρησιμοποίησε στην ομιλία του τα τότε δημοσιοποιημένα, επίσημα στοιχεία για τους οικονομικούς δείκτες.

Κάλεσε μάλιστα τον Γιώργο Πεταλωτή «αν έχει το θάρρος» να διανείμει τα βίντεο με «τη βίβλο του ψεύδους» από δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του ιδίου, όπου διαβεβαίωναν ότι “δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ, ότι δεν θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα, ότι λεφτά υπάρχουν” κλπ.