ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους αναποφάσιστους νέους «φλερτάρει» ο Σαμαράς!

Τους αναποφάσιστους νέους «φλερτάρει» ο Σαμαράς!
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί...

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να ανηφορήσει προς τη νύμφη του Θερμαϊκού προκειμένου να δώσει το στίγμα του στην προεκλογική μάχη που δίνει η ΔΑΠ στο κεντρικό Πανεπιστήμιο της βορείου Ελλάδας. Το «παρών» θα δώσουν σε σχολές ανά την επικράτεια ωστόσο και πολλά κορυφαία στελέχη της παράταξης με σκοπό όχι μόνο να ενισχύσουν την φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως να προσεγγίσουν τη νεολαία που έχει σε μεγάλο βαθμό αποστασιοποιηθεί από την πολιτική.

Η «Συγγρού» ποντάρει στους αναποφάσιστους. Εκτιμά μάλιστα πως το κλίμα θα αναστραφεί πλήρως αν καταφέρει να πείσει για τις προτάσεις της, ένα μέρος εκείνων που δηλώνουν, στις δημοσκοπήσεις, ανοιχτά την απογοήτευσή τους για τα υπάρχοντα κόμματα. Το ‘‘γαλάζιο’’ στρατόπεδο γνωρίζει καλά πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας ανήκει σε αυτή την κατηγορία που, αγωνιώντας για το μέλλον, έχει αποστασιοποιηθεί από το πολιτικό σύστημα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ακόμη και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, προτίθεται να κάνει ό,τι μπορεί, για να μεταπείσει τη νεολαία.

Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν τα…δρομολόγια

Το ποσοστό των αναποφάσιστων, προβληματίζει περισσότερο την αξιωματική αντιπολίτευση, από την εικόνα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για το ίδιο το κόμμα. Στη Συγγρού δηλώνουν ωστόσο σίγουροι πως με το Ζάππειο 2 και τη σωστή εξωτερίκευσή του, θα πεισθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Πρώτος στόχος, είναι έκδηλο πως είναι οι νέοι, αφού την ερχόμενη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στα χέρια του το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Το άνοιγμα της ΝΔ θα επιχειρηθεί ωστόσο να πραγματοποιηθεί με έναν συνολικότερο τρόπο. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης δεν θα εγκλωβιστούν σε μια κοινωνική ομάδα, αφού ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη δώσει εντολή, από την επομένη ήδη του Ζαππείου, να βγουν όλοι στους δρόμους με σκοπό να γνωστοποιήσουν το «σχέδιο εκτάκτου ανάγκης» της ΝΔ.