ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα μαχαίρια Βενιζέλος με Χαρδούβελη και εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Στα μαχαίρια Βενιζέλος με Χαρδούβελη και εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Άρχισε η φαγωμάρα – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τσακώθηκαν» για το ποιος θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Ο Βενιζέλος απαίτησε να μην βρίσκεται στις επαφές με την τρόικα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Την ώρα που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι πιο σοβαρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σφάζονται για το ποιοι θα συμμετέχουν στις συσκέψεις με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των συνομιλιών στο υπουργείο Οικονομικών καθώς προέκυψε διαφωνία σε ότι αφορά την... σύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο Β. Βενιζέλος, λένε οι πληροφορίες, απαίτησε από τον Γκ. Χαρδούβελη, να υπάρχουν μέσα στις συσκέψεις και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, αίτημα πρωτόγνωρο το οποίο ουδέποτε υπήρξε στο παρελθόν επί υπουργίας Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ,ενώ την ίδια στιγμή προέκυψε και πρόβλημα με την παρουσία, για πρώτη φορά, στις διαπραγματεύσεις του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη. Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν ήταν αναμενόμενο να μετάσχει στη σημερινή διαπραγμάτευση στο ΥΠΟΙΚ, με βάση την παραπάνω συμφωνία. Ο κ. Λαζαρίδης, αφίχθη μαζί με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, που ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, με συμμετοχή στη διαπραγματευτική διαδικασία, θεωρείται ότι έχει θεσμικό ρόλο.

Ο κ. Χαρδούβελης φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος, ενώ όλα αυτά τα ζητήματα δείχνουν ξεκάθαρα μια κυβέρνηση που παραπαίει και έναν πρωθυπουργό που αδυνατεί να συντονίσει το κυβερνητικό έργο. Λέγεται μάλιστα ότι για τους παραπάνω λόγους δεν έγινε και η σημερινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου η οποία μετατέθηκε για αύριο αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι σήμερα ο κ. Σαμαράς είχε προγραμματισμένο ένα χειρουργείο…

TI ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν από την Χαριλάου Τρικούπη, στο ΠΑΣΟΚ διατείνονται ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον Χαρδούβελη κι ότι σεβάστηκαν την επιθυμία του να μην υπάρχουν κομματικά στελέχη στις συναντήσεις με την τρόικα. Για το ζήτημα της γκρίνιας Χαρδούβελη με Λαζαρίδη δεν γνωρίζουν τίποτα καθώς όπως λένε είναι θέματα που τα χειρίζεται το Μαξίμου.