ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πρώτος στόχος η διαγραφή του χρέους αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις

Τσίπρας: Πρώτος στόχος η διαγραφή του χρέους αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις

Ανεβάζει τους τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το στίγμα της σκληρής γραμμής που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, ενόψει της κομβικής και κρίσιμης μάχης της Βουλής έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποσαφηνίσει τη θέση του κόμματός του για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ξεκαθαρίζοντας πως εάν η επιδίωξη να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν ικανοποιηθεί, τότε θα ακολουθηθούν άλλες λύσεις από μια αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβεότι ισχύουν οι συνεδριακές θέσεις, που προβλέπουν διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης και διάσκεψη ανάλογη του 1953 για το συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα και τόνισε τι θα ικανοποιούσε την κυβέρνησή του: «Στη Θεσσαλονίκη δεν πας μόνο από τη Λάρισα, αλλά από πολλούς δρόμους, μπορείς να πας με αυτοκίνητο, με αεροπλάνο. Το θέμα είναι να θες να πας στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να συνθέσει και να γεφυρώσει τις διάφορες απόψεις που έχουν εκφραστεί από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να κάνει σαφές πως ναι μεν ο στόχος είναι η διαγραφή του χρέους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απορρίψει άλλες λύσεις, που μπορεί να αποδειχθούν εφικτές και στην ουσία θα οδηγούν πάνω κάτω στο ίδιο αποτέλεσμα,.

Με τον τρόπο αυτό κάλυψε κάπως και τον υπεύθυνο του προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «απόσυρση του χρέους». Ο κ. Δραγασάκης μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του και τόνισε ότι η κεντρική εκφώνηση είναι υπέρ της διαγραφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμανε σάλπισμα αντεπίθεσης στους βουλευτές του κόμματός του καλώντας τους να έχουν ενιαίο λόγο στα κεντρικά θέματα, να επιδεικνύουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η ΝΔ θα καταφύγει σε τεχνητή πόλωση, ίσως και σε προβοκάτσιες κατά την τριήμερη συζήτηση και γι’ αυτό κάλεσε τους βουλευτές να μην απαντούν στις προκλήσεις αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 19:00