ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάς: Υπάρχει αναγνώριση του κατοχικού δανείου

Μαριάς: Υπάρχει αναγνώριση του κατοχικού δανείου

«Μετά από αρκετές παρεμβάσεις και δικές μου και άλλων βουλευτών συγκροτήθηκε σε επίπεδο ελληνικό κοινοβουλίου η Επιτροπή Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

«Οι Γερμανοί έχουν πληρώσει τουλάχιστον εννέα δόσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έφεραν οι υπάλληλοι της τράπεζας της Ελλάδος στη Βουλή. Άρα είναι δεδομένο ότι υπάρχει και αναγνώριση του δανείου», τόνισε ο κ. Μαριάς και συμπλήρωσε:

«Εφόσον σταμάτησαν να πληρώνουν σημαίνει ότι «τρέχουν» τόκοι. Με έναν υπολογισμό που έγινε από την Επιτροπή Διεκδίκησης υπολογίζεται το κεφάλαιο μόνο σε 54 δις ευρώ και οι τόκοι το ανεβάζουν σε πάρα πολύ υψηλά ποσά».

Ο ευρωβουλευτής πρότεινε μάλιστα «να τιτλοποιήσουμε το δάνειο και εν συνεχεία να μπορέσουμε να το εισαγάγουμε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να διεκδικήσουμε την είσπραξή του».

«Θα μπορούσε η χώρα μας να περάσει όλο το ποσό των γερμανικών οφειλών στον προϋπολογισμό και να γίνει πλεονασματικός. Αν το αμφισβητήσει η Eurostat το Ecofin και η Γερμανία, ας έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε.