ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Η μπάλα τώρα στην κυβέρνηση»

Κ. Χατζηδάκης: «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Η μπάλα τώρα στην κυβέρνηση»
Να παραδεχτεί της αστοχίες της καλεί την κυβέρνηση...

Να παραδεχτεί της αστοχίες της καλεί την κυβέρνηση ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Με παρέμβασή του στο newsbomb, λίγες μόλις ώρες μετά το Ζάππειο 2, τονίζει πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει και προτρέπει την κυβέρνηση να ακολουθήσει τα «εθνικά και οικονομικά αναγκαία» μέτρα που παρουσίασε εχθές ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ο δεύτερος βασικός πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος. Από τη θέση της αυτή είναι υποχρεωμένη να καταθέτει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις. Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της Κυβέρνησης, είτε πέφτει έξω, είτε δεν εφαρμόζεται. Η ανεργία, ο πληθωρισμός, η ύφεση, το έλλειμμα, όλα είναι πάνω από τις προβλέψεις. Είναι φανερό ότι, δυστυχώς για την Ελλάδα, ο λογαριασμός δεν βγαίνει και οι προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας επαληθεύονται. Παράλληλα, γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι χρειάζονται λιγότεροι φόροι, περιορισμός της σπατάλης, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη της ρευστότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Και πάνω απ΄ όλα ένα μήνυμα στις διεθνείς αγορές πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για ένα αναπτυξιακό σοκ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε τις δικές του συγκεκριμένες θέσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μεταξύ των μέτρων που προτάθηκαν είναι και μέτρα που μπορεί να προξενούν αντιδράσεις σε μερίδα των πολιτών, αλλά επελέγη να προταθούν, γιατί θεωρήθηκαν εθνικά και οικονομικά αναγκαία. Οι αποκρατικοποιήσεις με στρατηγικούς επενδυτές σε διάφορες επιχειρήσεις, η κατάργηση του πόθεν έσχες για την κατοικία, προκειμένου να τονωθεί η οικοδομή και το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα για τρία χρόνια είναι μεταξύ αυτών των μέτρων.

Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας είναι να αντιμετωπιστούν όσο περισσότερο γίνεται οι συνέπειες της βαθιάς ύφεσης και να υπάρξει επανεκκίνηση της Οικονομίας στη χώρα. Κανένας αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν μπορεί να παριστάνει τον αλάθητο. Και εμείς προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά διδαγμένοι από τα λάθη μας και από τα λάθη των αντιπάλων μας. Μετά από την κατάθεση των δικών μας προτάσεων η μπάλα περνάει στην περιοχή της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση είναι πλέον που πρέπει να τοποθετηθεί. Μέχρι στιγμής παρατήρησα πως υπάρχουν δυο κυβερνητικές γραμμές: η μία της απαξίωσης των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, η άλλη της παραδοχής ότι κατατέθηκαν αρκετές ρεαλιστικές προτάσεις. Η κρισιμότητα των στιγμών δεν συγχωρεί άλλα λάθη. Όλοι οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του τόπου. Η Κυβέρνηση, όμως, είναι που-εκ των πραγμάτων- δίνει τον τόνο. Χωρίς εγωισμούς πρέπει να παραδεχτεί τις αστοχίες της και να λάβει υπόψη της κάθε σοβαρή πρόταση για να σταθεί ξανά η Ελλάδα στα πόδια της».