ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμό σκέφτεται ο Σαμαράς με το βλέμμα στις κάλπες

Ανασχηματισμό σκέφτεται ο Σαμαράς με το βλέμμα στις κάλπες

Σε έναν μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ενδέχεται να προχωρήσει ο Α. Σαμαράς, προκειμένου να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα για την δικομματική.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά το κλείσιμο των θεμάτων που συζητούνται με την τρόικα.

Με αφορμή την αλλαγή «φρουράς» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λόγω της μετακίνησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν, ο Α. Σαμαράς σκέφτεται να προχωρήσει και σε αλλαγές σε ορισμένα άλλα υπουργεία.

Είναι προφανές ότι οι διαφοροποιήσεις του Αργύρη Ντινόπουλου δεν ενόχλησαν μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί οι τριβές του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη αλλά και με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα χαμηλές πτήσεις καταγράφονται για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς ο Γιώργος Καρασμάνης θεωρείται ότι δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει τον αγροτικό κόσμο, τουλάχιστον στον βαθμό που προσδοκούσαν από το Μαξίμου.

Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για ανασχηματισμό, ωστόσο ο πρωθυπουργός αρέσκεται να αιφνιδιάζει.

Τη συζήτηση εξάλλου για αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, είχε ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στοχοποιώντας από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40ά γενέθλια της ΝΔ μέλη της κυβέρνησης που προκαλούν εσωτερικές τριβές και εξαντλούνται σε μια προσωπική πολιτική.

Ο Α. Σαμαράς θα ήθελε να ανακατέψει την τράπουλα δημιουργώντας ένα νέο σχήμα καθαρά εκλογικό το οποίο θα είναι έτοιμο να συγκρουστεί με το ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της ΝΔ.

Προς το παρόν το βέβαιο είναι πως ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα προέρχεται από τη ΝΔ -και αυτό φέρεται ότι ήδη έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»

Αιφνιδίως στον Άρειο Πάγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου