ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Τσίπρας: Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Την ανησυχία του για την κλιμακούμενη ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σήμερα (21/10/2014) ο Αλέξης Τσίπρας μετά από ενημέρωση -διάρκειας τρεισήμισιωρών -που είχε στο Πεντάγωνο από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, διάρκειας μιας ώρας και στη συνέχεια, ενημερώθηκε από την αναπληρωτή υπουργό, Φώφη Γεννηματά και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενημέρωση δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας την ενέργεια της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, κάνοντας μάλιστα λόγο για κίνηση που ρίχνει "λάδι στη φωτιά" και τορπιλίζει τη διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια.

tsipras mesa45534534

Υποστήριξε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος των στρατιωτικών και ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται, αναφερόμενος στην απόφαση που δικαιώνει τους στρατιωτικούς για την περικοπή των αποδοχών τους.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμούς απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών. Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψιν τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Πρέπει να σχεδιάσουμε σε νέα βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει τις θέσεις του σε αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Στην πέμπτη θέση για κίνδυνο χρεοκοπίας η Ελλάδα!

Ισορροπίες τρόμου στην κυπριακή ΑΟΖ (pics-vid)